Llistes, ganivets i independència

El supermercat que més sovintejo és a prop de casa meva. Puc anar-hi caminant si no he de tornar massa carregat. De manera que no permeto que la llista de la compra es faci llarga i hi vaig sovint, perquè així m’obligo a sortir i a fer una mica d’exercici.

Fa un cert temps que aquest súper fa una promoció. Per cada 10 euros de compra et dóna un punt que pots acumular als d’altres compres i canviar-los per ganivets de cuina. Ja n’he agafat uns quants, un per la nena, pel pis de Barcelona on viu amb altres estudiants, dos per la sogra, que viu a la ciutat però se l’ha de tenir contenta, i altres dos per a nosaltres, perquè ja que els pots tenir gratis…

Però avui, havent passat les eleccions de diumenge i les de fa un mes, encuriosit per la similitud que trobo evident que tenen el sistema electoral espanyol i la promoció que fa el meu supermercat habitual, he volgut fer una comprovació amb dades reals i ha resultat que, amb les compres que he fet l’últim mes, n’he obtingut 22 punts quan, si hagués fet una única llista, haurien sigut 30. Puc afirmar, doncs, que per no agafar el cotxe per anar a comprar, 8 dels punts als quals tindria dret han anat a parar als llimbs.

Pel que fa a la promoció del súper, he de dir que el meu interès en els ganivets de cuina oscil·la entre poc i gens ni mica, tirant a cap.

Però amb la independència de Catalunya és diferent, ja que la considero l’objectiu prioritari i m’hauria agradat que les formacions que hi estan a favor haguessin sigut capaces d’anar unides en una única llista, per a no llençar a la bassa tants vots. Penso que les diferències que ens separen quant al concepte que cadascú té de la república ja les farem avinents i les defensarem quan siguem independents.

En la meva opinió, ara no és el moment. Per a mi no té massa sentit perquè la monarquia i l’estat espanyol no són els àmbits adients per a exposar els matisos que ens diferencien d’altres independentistes i republicans.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s