Una pedra que és avís

En un lloc de la Riera de la Goda una família hi va clavar una pedra gravada amb una inscripció: Aquí morí Miquel Rabell Pala víctima de la riuada del 12 de setembre de 1929 a l’edat de 39 anys. Intentava travessar-la amb el seu carro i es va ofegar en un lloc on sembla impossible que ningú pugui ofegar-se. I, això no obstant, quan hi passes i t’hi fixes, l’aigua deixa traces de l’alçada a què arriba i de la força amb què corre quan baixa. I si pares atenció, és possiblement perquè trobes la pedra i llegeixes el que diu. De manera que aquell discret homenatge que la família va retre al seu fill ha esdevingut un senyal d’avis que perdurarà en el temps per a qui transiti per aquest camí, com nosaltres avui.

20190425_070157898_iOS

La Riera de la Goda és actualment un Espai Natural Protegit. La raó és que alberga una de les poblacions més ben conservades d’una espècie de cranc de riu autòctona de Catalunya. La riera neix al municipi d’Argençola, travessa l’indret històric de la Goda i aboca les seves aigües a la Riera de Tous, al pantà. És una vall de boscos de pi blanc, pinassa i roures de fulla petita.

20190425_055002779_iOS

20190425_074025066_iOS

 

Dia rúfol avui, tot i que sense fred. Mal dia per a fer fotos, tot i que les poques que he pogut fer per la pluja m’agraden totes. Deu ser per la llum que deixen anar els dies grisos i plujosos, que tot ho envolta d’una aura de malenconia i misteri.

20190425_075513263_iOS

20190425_085658711_iOS

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s