Jardí vora el mar lluny enllà

Ja he acabat el diari del jardiner. La seva manera tranquil·la i sense escarafalls de dir les coses, fent servir expressions senzilles —tot i que algunes ara ja no es fan servir—, em provocava melancolia. Però ha estat una sensació agradable mentre ha durat.

El jardiner és un personatge més d’una història d’altre temps, un temps que ja no tornarà en el qual les coses eren de tota una altra manera a com eren en el moment que l’autora l’escrivia. Molt més diferents encara de com són avui. Sembla talment com si la Rodoreda evoqués amb nostàlgia a través del jardiner un temps de joventut, feliç i tranquil, viscut en un Jardí vora el mar fins que les amargors de la vida comencen a aparèixer.

D’aquí a una estona espero enriquir les meves apreciacions amb les opinions del debat del club de lectura.

Ara començo amb Steinbeck i Los hechos del rey Arturo y sus nobles caballeros, per a ambientar-me de cara al viatge a Glastombury i el castell de Titangel que ens espera a final de mes.

20190411_065242409_iOS

Mai deixen de sorprendre’m les caminades que fem els dijous. Avui hem estat a Santa Coloma de Queralt, a fer una petita ruta —anomenada dels molins fariners— que permet veure el que resta de cinc d’ells, de la resclosa del riu Gaià i d’un aqüeducte. També passa per un pou de gel i per l’ermita romànica —molt ben restaurada— de Sant Salvador de Figuerola, que és francament bonica.

És una excursió amable —forma part amb tots els ets i uts de les anomenades passejades— de 8 km, amb poc més de 200 m de desnivell, que hem fet a un ritme tranquil, amb algunes aturades per a escoltar les documentades explicacions dels qui l’han preparada, i que ha comptat amb la col·laboració inestimable del bon temps. Dia solejat amb una mica de vent, que era ben fred. Hi havia neu a les muntanyes més altres del Principat, lluny enllà.

20190411_063320437_iOS

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s