Jardins

Aquests últims dies he gaudit d’estones de lectura més llargues de l’habitual. Llegeixo la narració del jardiner que cuida el jardí de la casa de la costa d’uns senyors rics de Barcelona. És un diari com el que m’agradaria ser capaç d’escriure.
L’home relata les coses que passen al seu voltant que considera ressenyables. Les que veu i les que viu directament, però també algunes que li expliquen. Són observacions sobre coses simples d’un home senzill lliurat a una feina que s’estima, segons es desprèn. Porta una vida sense pretensions i procura mantenir-se al marge de la dels altres tant com pot, però no nega mai una petició d’ajuda ni refusa una confidència.
Res d’important, xafarderies del servei de la casa —cuinera, minyones, cambreres, cuidador dels cavalls, …—, el safareig de gent poc il·lustrada que, a banda de la feina, no té res millor a fer, ni possibilitats de fer-ho. I dels convidats, els amics dels senyors. I, com a rerefons, és clar, una història d’amor que es va dibuixant a còpia de petits detalls, traços que no resulten evidents fins que no es van ajuntant a mesura que avança la lectura.
Però m’està agradant perquè penso que no ha de ser fàcil escriure sobre coses intranscendents i aconseguir distreure el lector.

— Sap que vostè té més coneixement del que em pensava?
— Quan era petit m’asseia davant d’una flor i esperava que s’obrís.

La fotografia és de dissabte, un altre dia rúfol. Però així i tot, vaig sortir a caminar una estona, per a fer cames, i hi vaig passar per llocs de la ciutat que no sovintejo. A tot arreu hom pot trobar estampes que ens agradin, com la que il·lustra aquesta entrada, que no té res de particular. De vegades és la llum, combinada amb el nostre estat d’ànim, la que provoca que alguna cosa ens agradi. I aquí, jo vaig visualitzar una fotografia.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s