Quatre primaveres

Ja és primavera. Oficialment l’és des del vespre d’abans-d’ahir, però climatològicament ja fa dies que gaudim d’una bonança que li és pròpia. La diferència de temperatura entre el dia i la nit és molt considerable, de manera que ahir, sense anar més lluny, va oscil·lar entre -2 i +19 graus. Vaig haver de marxar de casa raonablement abrigat i fins i tot, al cap d’una estona de caminar pels volts de Cervera, vaig haver de posar-me els guants perquè els dits de les mans m’estaven quedant garratibats. Però així que el sol s’aixeca una mica per sobre l’horitzó, la cosa canvia radicalment i la temperatura puja força.

Els camps de la Segarra, sempre ben cuidats, ara verdegen i estan molt bonics. M’agraden aquests paisatges d’horitzons que es perden de vista i de camins que vénen d’arreu i menen a llocs inversemblants. Camins que són com el fil que relliga les peces d’una vànova infinita que s’estén lluny enllà, camins que limiten i separen els retalls, camins dibuixen formes capricioses. I de tant en tant, un tossal. I en cada tossal un poble o un castell, una torre o una església.

Per cert, el dia de Sant Josep ha fet quatre anys que no fumo i no ho vaig celebrar ni amb un comentari aquí. Aquell dia no vaig pensar gens en l’efemèride i, ara que la recordo, no vull passar-la per alt i no felicitar-me. Per molt que cada dia que passa estigui més consolidada la meva condició de no fumador, no fer-ne esment seria banalitzar l’esforç que cal fer, treure el mèrit que té desintoxicar-se, no valorar haver aconseguit trencar amb un hàbit arrelat i perniciós.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s