Si ho desitges amb força

Demà marxem d’hora cap a Madrid i ja ho tenim tot a punt. Les motxilles amb les estelades, aigua i alguns queviures per a entretenir el viatge. Aquest vespre només haurem de posar el despertador abans de posar-nos al llit. I demà, sortint de casa, comprar entrepans pels 3 àpats al mateix marxar cap a l’estació, perquè volem evitar gastar diners a Espanya. A les 8 surten els autobusos que marxen des d’Igualada.

Havia promès no tornar a posar els peus en terres espanyoles, i demà trencaré la promesa. Inicialment, quan l’Assemblea va proposar el seu calendari de mobilitzacions contra el judici al procés, havia pensat no anar a Madrid. Per la promesa i també perquè pensava que no és una bona idea exposar-se en territori hostil. Però després, parlant amb altres col·legues he canviat d’opinió i ara penso que la pertinença al grup de la gent que viatjarà plegada m’empararà de l’hostilitat que podem trobar ―si la trobem, que no és que la doni per segura, sinó que considero possible l’actuació de grupuscles d’extremistes exaltats―, i que la renúncia a la promesa i la meva presència contribueixen a la causa i la reforcen.

Penso que, per sobre dels matisos ideològics que cadascú té, “una bandera ens agermana”, com diu l’himne del Barça: l’ànsia de llibertat en una república independent. I aquesta voluntat comuna és la que ha fet que consideri que l’interès dels molts catalans que tenim aquest somni està per sobre dels meus raonaments i de les meves promeses individuals.

Espero que tot vagi bé i que la manifestació es desenvolupi amb normalitat. Nosaltres només volem fer sentir la nostra veu: l’autodeterminació no és delicte; no hi ha democràcia sense dret a decidir.

Per això demà aniré a Madrid, perquè tinc un somni i em sento obligat a lluitar per a aconseguir que es faci realitat des de la modèstia de les meves possibilitats.

Perquè “tot està per fer i tot és possible“. Si ho desitgem amb força i ens ho proposem.

One thought on “Si ho desitges amb força

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s