Sant Ricard a la muntanya

Mai abans no havia estat a Callús. Avui hi hem anat, a deixar els cotxes a les Tines dels Manxons, per a començar a caminar. Avui es tractava d’arribar al mirador del Bages, a la Solana de Can Pla (438 m), enfilant-nos-hi per la banda més abrupta. El camí, corriol en molts trams, passa pel Gorg Negre i remunta en 3,3 km els poc més de 200 m de desnivell que hi ha des de la sortida.

Fins i tot en les parts més altes i complicades pel caminador pels forts pendents, hi ha traces evidents del pas massiu i reiterat de motocicletes de muntanya; els camins resten molt malmesos, amb roderes i canals profundes que dificulten la marxa en costers pronunciats. I, no obstant aquesta dificultat afegida, 35 veterans de la UEC Anoia ―avui hem tingut rècord d’assistència des que jo hi vaig― hem aconseguit arribar-hi.

La boira, però, ens esperava i no ens ha permès gaudir de la vista panoràmica en un primer moment, ja que no ha sigut fins després d’haver esmorzat dispersos pels voltants, que ha escampat una mica, suficient per entendre que la vista, en un dia clar, ha de ser espectacular.

La tornada ha sigut per la banda contrària, de pendent molt més suau i passador. El camí que hem fet és força més llarg que el d’anada. Voreja una gran finca dedicada a la vinya i grans extensions de pastures. Passa a tocar de Cal Jaumandreu i la seva capella, i travessa diverses vegades el torrent del mateix nom, abans de retre’ns al punt d’origen.

En total, uns 10 km i poc més de 300 m de desnivell pujant. Bé, un bon exercici per a celebrar Sant Ricard.

Avui, malgrat haver-hi anat, tampoc he estat a Callús.

20190207_083446796_iOS bis

Fotografia de Joan Mollà.
Fotografia de Joan Mollà.

One thought on “Sant Ricard a la muntanya

  1. Moltes felicitats Ricard

    Jo que ho tafanejo tot, he trobat que el sant és conegut com: el pelegrí, que al cap i a la fi feia el que tu has fet aquest matí, es a dir caminar, Has festejat amb propietat el dia del teu sant 🙂

    Una abraçada

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s