Què, a fer un tomb?

Avui el senyor Poblet s’ha trobat a la Rambla amb un conegut a qui es troba sovint pel carrer. És per això que aquest conegut del senyor Poblet sap que sovint volta per la ciutat, per a estirar les cames i combatre la monotonia de la seva soledat. També deu ser per això que avui, en veure’l, el conegut li ha preguntat: “Què, a fer un tomb?”.

Era una pregunta amable i sense cap complicació.

O no tan simple pel senyor Poblet, que té una tendència innata a donar explicacions que ni són necessàries ni li demana ningú. El cert és que no pot evitar donar-les perquè li costa molt no dir el que és. Les seves respostes han de ser tan ajustades a la realitat com sigui possible i no sap respondre amb evasives ni tirar pel dret. Està malalt de precisió.

Tal com ell percep les coses, avui, en realitat, no estava fent un volt, sinó que primer anava a treure diners al caixer i després a l’hospital, a veure la seva dermatòloga. Però el bell mig de la ciutat ―on era en aquell moment parlant amb el seu conegut― no és en el camí més curt entre casa seva i l’hospital, i el senyor Poblet sabia que el seu conegut ho sabia perquè el seu conegut sap on viu.

Una altra peculiaritat del senyor Poblet és la seva afició a posar telegrames. Un dia de fa molts anys, quan ell havia intervingut en una conversa a continuació de la seva dona aleshores, una amiga comuna havia fet aquesta observació, que el senyor Poblet sempre recorda: “Ella ho explica i tu fas el telegrama”.

I, efectivament, al senyor Poblet no li agrada anar-se’n en raons i si pot dir una cosa amb tres paraules, no la dirà amb quatre. Aquest matí s’ha trobat amb la necessitat de ser breu i precís a l’hora. I ha dit: “No, avui tinc visita de control a l’hospital, amb la dermatòloga. Fa dos anys que em van treure un carcinoma de darrere de l’orella i m’està controlant. Ara vaig al banc a treure diners, que no porto ni un euro a sobre”.

Quan podia haver dit: “Sí, i tant!”, sense dir cap mentida.

Perquè, al cap i a la fi, a l’hospital hi ha anat caminant.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s