Problemes pòstums

Avui he anat al tanatori, a donar un condol.

Quan ja tornava cap al cotxe, pensava què voldré fer jo quan em mori, que m’enterrin o que m’incinerin? Quina bajanada, no? Perquè, a banda d’estar-me molt quiet, no crec que pugui fer res més.

Li he rigut la gràcia al meu pensament, que estava desfermat i campava al seu aire. La consciència ha pres el control de la situació i he refet la pregunta: què vull que facin amb mi quan em mori? Vull que m’incinerin i que escampin les cendres… On? I si algun dia algú se’n recorda de mi i vol venir-me a veure, on anirà? Ja està permès escampar cendres humanes? Vull fer les coses ben fetes, jo, eh? No sigui cas que, després de tota una vida sense ni una multa de trànsit, hagi de tenir res a veure amb la justícia després de mort. Conservar les despulles, doncs, en un recipient? I l’urna, on la deixaran? Al cementiri, a casa, al jardí? Quins problemes, mare de déu!

I encara, quan ja arribava al cotxe, he pensat que hauria de parlar-ho amb la dona, perquè quedi clar i no hi hagi mals entesos que jo ja no estaré en condicions d’aclarir.

I, de moment, ho he deixat córrer sense decidir res ni anar més enllà i m’he posat a conduir.


La fotografia correspon a l’excursió d’ahir, a Sant Magí de la Brufaganya.

One thought on “Problemes pòstums

  1. Quines preocupacions tens company. També crec que en algun moment tots hem pensat.

    Jo vull viatjar a Fenícia, creuar les columnes d’Hércules i trobar la costa americana, evaporar-me i convertir-me en un núvol per tornar a la mar.

    No m’agraden els forats, a més crec que la incineració és més higiènica i menys costosa per a familiars i amics. El record perdura, i els que vulguin tenir un lloc on recordar-te poden tornar allà on et van lliurar a la natura.

    Una abraçada

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s