Panxa de burra

He anat al barber i al súper. Una compra petita, quatre coses. Són les 10,30 h i ja sóc de tornada a casa. M’agrada llevar-me d’hora i anar d’hora pel món. Els dies condeixen més, s’aprofiten millor. Per això és que puc escriure aquestes ratlles, mentre espero que acabi la rentadora que he programat abans de marxar.

Mal dia, avui, per estendre la bugada. El cel està gris com una panxa de burra, com quan ha de nevar, diuen. Però no nevarà. Si més no, no està previst, tot i que la temperatura és baixa. Sis graus i molta humitat, com si ens haguessin posat en remull. Però no fa vent; és una sort. De fet, quan tornava a casa començava a ploure. Poca cosa, quatre gotes i molt primes. Humitat més que pluja. I m’he adonat abans pels paraigües que alguns ja portaven oberts pel passeig i per les marques del terra que per estar-me mullant.

Després d’estendre la roba, aniré pel dinar. Avui provaré una recepta nova: estofat de llenties amb bolets i botifarra de ceba. Sort en tinc de la Thermomix. Si no, la meva família es moriria de gana. No em va gens això de la cuina. I ja no és que no m’agradi cuinar; és que en sóc negat. Encara avui és el dia que he de ser capaç de fer un ou ferrat digne de tal nom, i no és conya.

L’estofat ha quedat francament bo. Ara, després de la mica de migdiada, toca estudiar francès. Aquest vespre tinc classe i vull aprofitar-la.

Nota: La imatge és d’avui mateix, un racó de la plaça de la Creu colgat de fulles caigudes.

One thought on “Panxa de burra

  1. Ves per on!!! Hauré de ensenyar-te a cuinar. El temps que vaig estar casat era jo l’encarregat de la cuina i en totes les seues responsabilitats.

    Cuino des de nen, els meus pares amb molt bon criteri ens varen ensenyar a cuinar a ma germana i a mi per igual, de fet a casa cuina qualsevol, de vegades davant la sorpresa de la penya, afortunadament cada cop menys.

    Salut company

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s