Voreres

He llegit que la Teresa Cunillera és partidària d’indultar els presos polítics si són condemnats i ho demanen. Aquesta senyora que ara ocupa la Delegación del Gobierno a Catalunya ha oblidat la seva essència socialista. Com la resta dels seus correligionaris del PSC, per altra banda. Un socialista català que es preués estaria demanant la llibertat dels presos i la retirada dels càrrecs que se’ls imputen.

Però això és com demanar la lluna en un cove a algú que l’11 de setembre va tenir la poca vergonya de blindar la seva residència oficial com si s’hagués declarat l’estat de guerra, com si els seus paisans fóssim gent violenta.

Fa una estona passava fred comprant en un supermercat. Ara estic bé, escrivint al meu escriptori mestre la rentadora fa una bugada i la dona cuina a la cuina. Avui és dia de preparatius, demà marxem a França per a acompanyar N al balneari. Forma part del tractament de la pell ―atòpica i desmesuradament reactiva― que el mortifica des que va néixer. Sessions intensives de tractaments naturals en un centre de reconegut prestigi mundial li han d’anar bé per força. Són especialistes en dermatologia i tornarà com nou, segur. Però una persona no pot viure permanentment immersa en aquell règim de rutina, disciplina i devotes atencions, i el problema serà, com sempre, mantenir aquell estat un cop hàgim tornat a la normalitat de la vida diària. Els metges, ara com ara, no en saben més. Diuen que el cas de N és un dels més virulents que s’hi han trobat. D’aquí que l’enviïn al balneari.

Ara tenim les esperances dipositades en medicaments que han superat amb bons resultats les fases experimentals i les proves clíniques. Ja ha estat aprovat el seu ús en tractaments al país on s’han testat, però aquí encara no estan disponibles. I no obstant això, els hospitals poden demanar-los per a casos excepcionals i a Sant Pau ja s’hi han posat a treballar.

Tenim moltes ganes que les coses millorin per N.

Ara ja he estès la bugada. Fa un dia radiant de sol i de calor. Fa molta calor, calor d’estiu, diuen els meteoròlegs, tot i que estem a punt d’entrar a la tardor, astronòmicament parlant.

I tot i ser dissabte i fer molta calor, les màquines i els operaris immigrants de l’empresa contractada per l’ajuntament, encara no han parat per dinar. Estan arreglant les voreres del carrer amb què limita la cara oest del nostre bloc de pisos.

One thought on “Voreres

  1. Dels mal anomenats socialistes catalanes no vull dir res. Mai em va agradar la formació, però els últims anys l’únic que han fet bé és cavar la seva fossa i els espanyols també.

    Bon viatge i tots els meus millors desitjos per a la salut d’aquesta persona que et preocupa. Hi ha malalties molt cruels i una indústria que viu d’elles. Tristor.

    Molta sort

    Liked by 1 person

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s