Santa Anna

La primera Anna que vaig conèixer era la meva àvia, una dona valenta i de caràcter ferm a qui el meu avi incògnit volia sotmetre i maltractava.

La meva àvia, la primera Anna que vaig conèixer, havent parit la meva mare, va marxar de casa tants cops com van fer falta perquè la Guàrdia Civil es cansés d’anar a buscar-la. La tornaven al poble, la tornaven al seu marit, com si ell en fos l’amo. Però al final, retuts a l’evidència que l’entestament de l’Anna era a bastament justificat, la van deixar tranquil·la, a Saragossa, que fes la seva vida lluny del bèstia del seu home.

I així fou com la meva àvia, una dona valenta i de caràcter ferm, inicià una nova vida i la tirà endavant, a còpia de lluita, sola amb la seva filla.

La primera Anna que vaig conèixer era la meva àvia i potser és per això que sempre he associat el seu nom al coratge i la fortalesa.

Felicitats, Anna; felicitats, Annes! Avui és el dia de la vostra santa.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s