Diferències

Ahir vaig fer un suggeriment, via Twitter, a una amiga i ella, agraïda, em va piular una floreta com a resposta. Com m’agrada que la gent sigui amable amb mi, no us ho podeu imaginar! I tan fàcil i com seria que tots ho fóssim amb els altres, i que ens ajudéssim mútuament.

Però és en va, somio truites! Jo sempre he pensat que és qüestió d’educació, de l’educació que se’ns dona a casa i a l’escola, d’aquesta que fa temps que és obligatòria però que hi ha qui encara es resisteix a aprofitar com cal.

L’educació és sempre la primera víctima de les retallades pressupostàries i obscur objecte de desig per part de qui deté el poder. Controlant l’educació es controla la població, i manipulant-la se l’orienta a voluntat. Per això al país al qual vivim enganxats es dóna importància a valors tan tronats com la unitat ―que, a més, sovint confonen amb unanimitat―, la religió ―catòlica, naturalment―, la monarquia ―re instaurada per l’ideòleg i executor d’un cop d’estat violent que desembocà en 3 anys de guerra civil, a qui encara es venera i s’honora―, o els braus ―que demostren que ells els tenen més ben posats que ningú―, perquè la dreta dominant ―que inclou els socialistes d’avui― sempre ha controlat l’educació com a eina fonamental per a perpetuar-se en la dominació. I aquests valors no abonen el desenvolupament de la capacitat crítica, precisament, i probablement és aquí on rau la mare dels ous de les nostres diferències, irreconciliables en aquests moments.

D’aquí el perill que anem a Noruega aquestes vacances. La temptació d’exiliar-nos-hi serà molt forta: Noruega passa per ser un dels països més educats i feliços del món.

Si no fos per com ens estimem Catalunya…

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s