Fjord

Sembla que avui tinc un dia resolutiu.

Tot i que és diumenge, m’he llevat d’hora, com cada dia. Potser una mica menys de l’habitual, perquè ahir va ser el festival de ballet de la Paula ―fantàstic, espectacular― i vam anar a dormir tard. Però era d’hora i de seguida he començat a fer coses, i mentre les feia pensava i al mateix temps prenia decisions. No són grans decisions ―no són sobre coses transcendents―, però són decisions, són meves i afectaran el meu futur més immediat.

Aquesta darrera setmana, tot just saber les dates que definitivament ens quedaven disponibles per a poder viatjar sols, amb la dona hem decidit fer un viatge que ens fa molta il·lusió.

― Què et sembla d’anar a Lisboa? ―em va dir. Lisboa també és a la llista de destinacions futures.

― Massa calor el mes d’agost ―li vaig respondre―. Deixa que miri altres possibilitats més fresques.

Li vaig proposar de fer un circuit ―no un creuer, que se’ns escaparia de pressupost― pels fiords noruecs. Aquest any en fa 10 que ens vam fer parella de fet ―encara que ja són 13 els que portem junts― i serà una bonica manera de celebrar-ho. Al final, els diners ―si els tenim, com és el cas, sortosament― ens han de servir per a fer coses que ens agradin. La idea li va encantar, però jo ja sabia que li agradaria: aquest és un dels seus viatges somiats. I, tot i que no ha estat massa fàcil lligar-ho tot ―només falta un mes per la sortida i ja se sap que aquestes alçades ja hi ha dificultats per a trobar places allà on sigui que vulguis anar― tampoc no ha estat especialment complicat. Hem estat de sort i ja ho tenim tot definit, concretat i tancat. Només falta que ens posem a punt per gaudir intensament l’aventura.

I la meva primera decisió té a veure amb el viatge. Tot i que en tot moment anirem acompanyats per un guia, m’he fet el propòsit de documentar-me, d’informar-me sobre el país al qual hi anem en general i sobre els llocs que visitarem en particular.

I també, un cop haurem tornat, m’he proposat de fer una mena de quadern de viatge on abocaré les fotografies que farem aquells dies i els textos que sigui capaç d’escriure inspirant-me en la nostra experiència.

I, després, de mica en mica, recuperar les fotografies d’anys anteriors i confeccionar-ne els àlbums corresponents, que vaig endarrerit i vull omplir els buits que s’han produït des de l’últim que vaig fer, per a posar-me al dia i mantenir-m’hi. I continuar escrivint entrades pel blog, i… Però això ja vindrà més endavant, que primer hem de passar l’estiu. Però ja va bé d’anar deixant constància escrita dels nostres projectes de futur, perquè sovint els abandonem, ja sigui per falta de constància, ja sigui per falta de memòria, que cada cop tendim a oblidar amb més facilitat.

Dijous passat, els veterans caminadors de la UEC Anoia vàrem fer la darrera excursió de la temporada i no reprendrem l’activitat fins a primers de setembre. Per la seva banda, les pròximes trobades dels clubs de lectura a les que he d’assistir-hi no seran fins a finals de setembre i primers d’octubre, de manera que tinc temps de preparar-los calmament i conscienciosament ―com m’agrada fer-ho― encara que dediqui una part de l’estiu a preparar, gaudir i immortalitzar el nostre viatge.

La Noruega dels fiords (vídeo).

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s