Anar-hi anant

A mesura que em faig gran, cada cop m’agrada menys l’estiu. Enguany ja he posat en marxa el protocol d’actuació per a superar-lo.

Passo a casa totes les estones que puc i calculo molt bé les sortides. La primera premissa és no sortir si no és necessari, però si em veig obligat a abandonar l’empara de la penombra que sempre domina el pis, procuro que sigui a hores primerenques, quan la calor encara no s’ha imposat del tot a la fresca de la nit. O a partir de mitja tarda, que el sol ja va de baixa.

Si malgrat tot no puc evitar les hores de més inclemència solar, per arribar on hagi d’anar dissenyo trajectes que prioritzen l’ombra a la brevetat i sempre camino per voreres ombrívoles, a l’aixopluc d’arbres o edificis. I porto el cap protegit per un barret de palla d’ala ampla per quan inevitablement he de travessar algun espai descobert.

A casa, com dic, domina la penombra. La llum aporta calor i és per això que mantinc les persianes baixes fins a un punt que proporcionen una temperatura i una claror confortables. Pels dies més xafogosos, disposo d’un petit aparell d’aire condicionat instal·lat a la sala d’estar que intento no fer anar per allò de la capa d’ozó, però, quan l’engego, deixo les portes interiors obertes perquè la fresqueta que genera s’escampi per tot el pis.

Aquest any, a més a més, m’he fet instal·lar un ventilador al sostre del dormitori. A la velocitat mínima, mou l’aire de la cambra i proporciona una agradable sensació de frescor. De moment, però, no l’he hagut de mantenir en marxa cap nit. I és que suposo que les altres mesures que he adoptat per a combatre la calor han estat, de moment, suficients.

I així anar-hi anant. Qui dia passa, any empeny.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s