Carrer

He sortit a fer un tomb, per estirar les cames.

El passeig bullia d’activitat. Els operaris donaven els últims retocs als estands de la fira mentre els curiosos impacients precedien les autoritats i el seu seguici en la passejada inaugural.

No m’agraden aquestes cerimònies i he fugit i he entrat en una cafeteria a berenar. Buscava tranquil·litat per a llegir una estona, però no l’he trobat. Massa soroll, molts pares i mares berenant amb els seus fills acabats de recuperar de l’escola després de la llarga jornada. Per alguns devia ser ja el preludi del cap de setmana. Per d’altres encara no, però tots feien cara de cansament i resignació en mig de la manifesta vitalitat de la canalla. Per cert que també hi havia molta criatura tutelada pels avis.

Estic llegint Pedrolo, “Milions d’ampolles buides”, crònica social i política de l’Espanya de fa 50 anys ―literalment― feta novel·la negra. No he pogut avançar més que un capítol i he sortit del local.

Recuperant l’objectiu inicial d’estirar les cames, he anat donant puntades, com qui sargeix un mitjó, pels carrers més cèntrics i comercials de la ciutat. I he decidit d’anar fent ziga-zagues expressament, per copsar els canvis que s’hi han produït des de l’últim cop que la vaig tafanejar. Animació hi havia, és divendres i aquest sol fet sembla dotar a les persones d’una esma més viva que les anima a omplir els carrers, però a la ciutat no nomenada es continuen tancant negocis, alguns d’ells amb molts anys d’antiguitat, i segueixen havent-hi molts locals buits en els carrers més comercials i això no augura prosperitat encara que avui inaugurem una fira i demà tinguem una nit de compres.

Caminant m’he deprimit i amb la depressió m’han vingut les ganes d’escriure, així que m’he apressat a arribar a casa.

Al capdavall tampoc hi tenia tantes coses a fer, al carrer.

 

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s