Serra de Pinós

Els meteoròlegs anunciaven una treva per avui. Deien que no plouria, i no ha plogut. Una pertorbació important ha abatut els últims dies tot el territori amb molta aigua i fins i tot neu en cotes relativament baixes del Pirineu. La primavera és això, diuen. Però tot i això afegeixen que les nevades d’abril no són rares, però que la d’ahir tenia d’extraordinari l’extensió i la quantitat de neu caiguda. Allò de la treva ho deien perquè demà una altra pertorbació ens tornarà a escombrar, encara que ―diuen― amb menys intensitat. De fet, quan escric això, el cel d’Igualada s’ha cobert d’amenaçadors núvols negres.

La secció de veterans de la UEC Anoia ha volgut aprofitar la treva i ha persistit en els seus plans de sortida. Avui tocava una caminada per la Serra de Pinós, al Solsonès, amb sortida i arribada al Santuari. Poca cosa puc explicar, però, del que he vist, perquè he vist poca cosa. La boira era tan espessa i arrapada a terra que amb prou feines vèiem a uns quants metres per davant nostre. I així s’ha mantingut tot el matí. Sí que puc dir que feia fred, un fred que la humitat de l’ambient incrementava considerablement. I que els camins eren rieres en alguns punts, de tanta aigua com ha caigut les últimes setmanes. I que, ahir, en aquesta zona devia caure una bona calamarsada, a més d’aigua, doncs les restes eren abundants i evidents en molts trams de la ruta que hem fet. I que, per tot plegat, camins i corriols estaven molts enfangats i la marxa es feia més pesada.

En resum, fred, boira, calamarsa, aigua i fang.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s