Vorejant el torrent de Fontscalents

Avui la caminada ha sigut per terres del Moianès. Em venia molt de gust fer aquesta excursió i retrobar-me amb els camins que em van descobrir l’excursionisme quan era jove.

Es tracta d’una ruta circular pels volts de Castellcir. Hem deixat els cotxes a tocar de la zona esportiva i hem anat a trobar una pista que, a pocs metres, a l’altra banda de la carretera que ens ha dut fins allà, baixa fins a la riera de Fontscalents en pronunciat pendent.

Allà on s’ajunten el camí i la riera es veu, a l’esquerra, a prop, el Pont de les Esplugues. Però, en comptes d’anar-hi, l’hem travessada per a remuntar-la durant una estona per un corriol paral·lel al curs de l’aigua, fins a arribar a la Balma de Font Calenta, presidida per una imatge de la Mare de Déu. Poc després, girant a l’esquerra, hem guanyat alçada per a retrocedir fins al pont, que data del Segle XI, on, a més, hi ha una gran casa ―de planta, pis i golfes, construïda sota una espluga que apareix documentada per primer cop l’any 1192― i un cobert. Allà hem esmorzat.

Després de reposar forces, hem continuat, anant cap a Castellterçol, passant per una Poua del Vapor. La població s’arriba a tocar tangencialment a través d’un polígon industrial pel qual s’hi ha de passar si es vol visitar el Rentador de llana del Roquer, novament al marge de la riera de Fontscalents. Des del Roquer, el camí ens ha retornat fins a la Masia d’en Bernat d’Esplugues, on havíem esmorzat, passant per una immensa Poua de Glaç del Molí Nou i la font.

Des d’aquell punt hem tornat als cotxes per la mateixa pista que havíem baixat de bon matí.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s