Experiència personal

Avui, a primera hora, el cel era gris. Semblava que havíem de tenir una altra jornada trista i encaparradora. Ara, però, el dia està espavilant i els raigs del sol, encara baix, ja il·luminen la façana dels edificis que veig a la dreta, des de la finestra del meu escriptori, on sóc.

John Scalzi va néixer a Califòrnia, 49 anys més tard que Ray Bradbury. Scalzi va exercir diverses ocupacions abans de dedicar-se a escriure a temps complet. Des de 1998 és escriptor freelance i ha obtingut diversos prestigiosos premis per les seves obres de ciència-ficció, que són la seva especialitat, encara que també toca altres temàtiques.

Scalzi i Bradbury es van conèixer quan el primer tenia 12 anys. Ho explica amb molta traça en el pròleg de les “Crónicas marcianas” que titula “A los doce años un mago visitó mi ciudad”. Considero que és un bon preliminar. Per a mi ha sigut una magnífica manera d’iniciar la lectura, ja que l’admiració que Scalzi manifesta cap a qui el va introduir en el món de la màgia de les paraules i l’agraïment que expressa cap al professor que, coneixedor del seu interès per la ciència-ficció, el va induir a llegir les cròniques i li va prestar el llibre, es revelen sincers i m’han engrescat a iniciar immediatament la lectura d’aquest recull de relats.

Al contrari que Borges, que ha escrit un pròleg erudit, Scalzi ha tingut la virtut de convertir en literatura una experiència personal.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s