Llibertat d’expressió

Mai no he cregut en les enquestes.

Avui s’ha conegut l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió ―CEO― i ha estat interpretat de manera desigual pels diaris. Mentre uns titulen “L’independentisme podria augmentar la majoria al Parlament”, altres consideren que “El suport a la independència baixa al 40,8% i el rebuig puja al 53,9%”. I, encara uns tercers creuen que “El 54,9% dels catalans, (està) a favor de continuar amb la via independentista”, de manera que penso que, moltes vegades, les enquestes només serveixen per ratificar allò que vol demostrar qui les utilitza i que són, en general, bastant inútils, sobretot quan l’objecte de l’estudi és una qüestió tan emocional com ho és en aquests moments la de la situació política de Catalunya i el seu futur immediat.

A mi, particularment, em serveixen més d’orientació altres coses que ―ho reconec― no tenen cap fonament científic, com per exemple, detalls tan poc rigorosos com el nombre de persones amb què em creuo pel carrer que duen enganxat al pit un llaç groc o una xapa que reclama la llibertat dels presos polítics, que encara són moltes tot i el temps transcorregut des dels empresonaments. I cada cop que veig un llaç groc i m’acosto al desconegut, els ulls es troben i sembla que es diguin: “Ets un dels nostres!”. I un somriure se’ns dibuixa a la cara justa abans d’allunyar-nos seguint els nostres camins.

La veritat és que no sabria extrapolar aquest fenomen local a escala de país i no sé si som més o som menys els qui continuem volent una República Catalana, però per a mi és un fet inqüestionable que seguim sent molts els qui volem que els presos tornin a casa i els que denunciem la política repressiva de l’estat espanyol amb un innocent llaç groc.

La Federació Anglesa de Futbol ha decidit sancionar Pep Guardiola per portar sempre visible el llaç groc que simbolitza el que acabo d’explicar. De moment no se sap en què consistirà la sanció, però Guardiola té uns quants dies per a presentar al·legacions en el seu descàrrec. Sembla que la federació ja l’havia advertit en dues ocasions per considerar que el llaç contravé les seves normes d’equipament i publicitat. Guardiola hauria dit el passat desembre: “Si la UEFA, la FIFA o la Premier League em volen sancionar per portar el llaç, endavant. Però ells, especialment els Jordis, són a la presó. Només demanaven votar, no ho oblideu. El porto especialment per dues persones que defensaven una cosa com votar. Per ser a la presó has de fer alguna cosa greu. I mentre siguin allà tindran tot el meu suport”.

O sigui que dur un llaç groc no és tan innocent com sembla i té repercussions.

#LlibertatD’Expressió

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s