Valtonyc

Sempre que no estiguem d’acord amb les coses que passen, hauríem de dir-ho. Hauríem de queixar-nos sempre, de tot, quan el que veiem no ens agrada. Perquè si no ho féssim, els qui manen pensarien que ja ens està bé com actuen, i encara ho farien de manera més descarada i arbitrària. Prou poc que els costa de fer el que fan perquè nosaltres no els manifestem la nostra disconformitat, el nostre rebuig. Tots hauríem de fer-ho, com més millor, sense pors i sense embuts. Que sàpiguen que som molts els qui no combreguem amb (les seves) rodes de molí, encara que cada dia en trobem amb els (seus) fets consumats i (de moment) no puguem evitar-los.

Aquest és un dels camins que podem prendre. En la revolució per la República hi cap tothom i cadascun de nosaltres pot contribuir-hi en la mesura de les seves possibilitats. Pensar críticament està a l’abast de tothom. Tots tenim opinió, per tant. Manifestem-la, fem palès que no hi estem gens d’acord amb què s’empresoni a un artista per una cançó crítica amb l’establishment mentre, simultàniament, es permet que Millet i Montull compleixin les seves penes en llibertat, previ pagament de sengles fiances! Són 500.000 € en total que podran pagar gràcies al sistemàtic saqueig del Palau de la Música pel qual han estat condemnats! No hi ha dret!

Ja estem farts d’aquestes coses, ja n’hi ha prou!

Però camins que es poden recórrer també n’hi ha d’altres, i tots són complementaris, necessaris per fer caure l’estaca de la cançó d’en Llach. L’important és que estirem tots ben fort, uns per aquí, altres per allà, però amb l’objectiu ben clar de fer-la caure.

L’espanyol és un estat corcat, podrit, corrupte i el seu govern acabarà caient més tard o més d’hora. Per nosaltres, encara forma part del problema, en tant ens hi hem de deslliurar i per això és que hem de treballar plegats i sense descans. Però el nostre objectiu ha d’anar molt més enllà de l’enderrocament d’un govern cínic i trampós que ens necessita però ens maltracta, que vol aixafar als tribunals el nostre desig de llibertat i no estalvia esforços per reduir a cendres la nostra llengua. El nostre objectiu ha de ser aconseguir la República, el nostre estat, on nosaltres decidim què volem ser i on volem arribar, lliurement, solidàriament, amb justícia i igualtat d’oportunitats per a tothom.

Ah, i sense haver de mantenir ganduls que viuen com a reis.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s