Revaloracions que decrementen

Sóc conscient que sóc un privilegiat, ja que si tenim en compte l’increment aprovat ―el 0,25%― i el nombre total de jubilats, no devem ser gaires els qui tenim la sort que ens correspongui un increment de 6,18 € després de la darrera revaloració que el govern ha aplicat a les pensions, però això no obsta perquè no em senti satisfet.

Avui he rebut una carta datada a Madrid el 2 de gener per a informar-me’n. Ve signada per la Sra. Fátima Báñez García, Ministra de Empleo y Seguridad Social, i en rebre-la he pensat que o bé Correus va malament ―cosa altament probable―, o el Ministerio ha manipulat la data perquè coincideixi amb la d’entrada en vigor de la revaloració ―cosa que no descarto―, o bé es combinen totes dues possibilitats. Sigui com sigui, considero que es tracta d’un nyap de l’Estat Espanyol ―com tants d’altres―, ja que la comunicació m’ha arribat dies després d’haver cobrat el nou import per primer cop. No és que sigui important, però sí que dóna una idea de com de seriosament es pren als seus administrats.

En qualsevol cas, el meu lament no acaba aquí. No m’hauria molestat a consignar l’anècdota en el meu diari si només hagués estat això, no. La meva queixa de veritat arriba quan, al final de l’escrit, un cop fets els càlculs pertinents, hom constata que en endavant cobraré 36,03 € menys que abans, donat que l’increment aplicat em comporta un altre de simultani de l’1,66% en el tipus impositiu, molt superior a la revaloració aprovada pel Consejo de Ministros i esbombada als quatre vents amb bombo i platerets pels seus pregoners.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s