Cavernícoles

No sempre escric. De vegades no puc i de vegades no trobo la inspiració.

Ahir, la meva producció literària es va reduir a unes quantes piulades, malgrat el meu propòsit d’escriure cada dia ni que sigui unes quantes línies en el meu diari. Però, ahir justament, em plantejava una manera de treballar diferent, pensava que seria bo canviar el punt de vista de les meves anotacions i, al final, el temps de què disposava se’m va escapar de les mans.

Tots i que la intenció que meditava era la de donar un aire més personal a les meves observacions, no tant “periodístic”, tal com tenim el pati a casa nostra, les notícies sempre m’atrapen i acaben marcant la pauta. Són tantes i es produeixen a un ritme tan frenètic!

Ahir, per exemple, el President del Parlament acabat d’elegir visitava al President de la Generalitat a Brussel·les. No es van poder reunir on tenien previst perquè, en estar la Generalitat intervinguda, el govern espanyol és qui gestiona la delegació catalana a la capital d’Europa, i la va tancar i va enviar tots els empleats a casa fins a nova ordre.

Ahir, també, la Guàrdia Civil va entrar un altre cop a les dependències de l’ANC, Òmnium i el CTTI. Diu que buscaven correus electrònics de Cuixart i Sánchez, just quan es complien els seus 100 dies a la presó.

Ahir, accedint al nivell més elevat de paranoia mostrat fins ara, Zoido va ordenar que la policia revisés les clavegueres del Parlament i va demanar a França que incrementés la vigilància a la frontera. Els policies van recórrer el subsòl de la Ciutadella, però l’estat francès va declinar la invitació de malbaratar efectius i diners en una operació absurda.

Però tots aquests moviments a Catalunya i contra Catalunya no eren més que cortines de fum, maniobres de distracció que pretenien amagar el fet rellevant del dia: la declaració de Ricardo Costa, que va acusar directament a Francisco Camps d’haver donat les ordres per a cobrar els diners en negre amb què es va finançar la campanya del Partit Popular valencià el 2007.

Aquesta va ser la notícia del dia ahir, per més que el govern i els seus mitjans afins ho vulguin amagar darrere la cortina del procés català que tan bé els hi està anant per tapar les seves vergonyes.

Bé, aquesta i l’eliminació del Madrid de la Copa del Preparao ―com he vist que li diuen alguns― en mans del Leganés. Últimament, també sembla que a Florentino se li està torçant el destí.

A la tarda vam anar al cinema. Feia molts dies que no hi anàvem i tenia il·lusió. Ja érem asseguts a les nostres butaques, amb crispetes i begudes i tot, quan van començar a projectar els tràilers de les properes estrenes. Cavernícolas”, es diu una d’elles. I, quan la veu en “off” va dir allò de “la Edad de Piedra ha terminado”, el subconscient em va jugar una mala passada i em va venir la imatge de Rajoy assegut a la bancada del govern al Congrés, escoltant una intervenció del Tardà o del Rufián amb cara de no entendre res.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s