Un país en situació anòmala

Jo tenia raó, ahir. Roger Torrent és un beneit si esperava que Rajoy s’hi avingués a parlar de la “situació anòmala en què es troba el Parlament de Catalunya”. Don Mariano no ha esperat ni a rebre la petició per a fer-li saber que no li concediria l’entrevista. Amb la simpatia que li és habitual, Sáenz de Santamaria ho ha fet públic tot dient que “no és a les mans del Sr, Rajoy resoldre qüestions legals”. Això, és clar, després donar-li consell sobre com fer la seva feina. Això de fer suggeriments als altres també és molt de la Soraya, encara que no se’ls apliqui a ella mateixa.

Llegint la seva entrada d’avui, en Cotarelo m’ha fet veure que l’interès de Rajoy a col·locar el seu magistrat de capçalera al Tribunal Europeu pels Drets Humans pot raure en el fet de tenir un incondicional allà ficat, per quan s’hagin de veure les moltes causes que presumiblement presentarà contra ell l’independentisme català.

El fracàs estrepitós de Pérez de los Cobos ha donat molt de joc a les xarxes, que ahir anaven plenes d’acudits i comentaris jocosos. El magistrat s’ha defensat dient que no és cert que no sàpiga anglès, que va respondre en aquest idioma i en francès les proves de l’examen. Doncs jo no sé què és pitjor. Perquè, si et puntuen amb un zero tot i parlar fluidament els idiomes requerits, vol dir que el que no domines és la matèria que representa que és la teva especialitat. I dominar la matèria per ocupar un lloc de tant prestigi hauria de ser important, no? Sigui pel que sigui, un zero és molt rotund, molt deshonrós.

Rajoy inaugura un AVE entre València i Castelló que tarda entre 4 i 12 minuts més que l’Euromed que ja existeix i el comboi s’atura en pana a mig camí. Quan el tren arriba al seu destí, ocurrent, diu: “A los españoles nos va bien cuando viajamos juntos en el mismo tren y nos va mejor porque vamos más lejos y con este nuevo AVE, además, reducimos distancias”. I perquè veiem com serà de gran l’èxit de la inversió que ha fet l’estat, afegeix: “En sólo 5 días ya se han vendido 4.700 tiques de avión”.

Rajoy devia pensar en Dinamarca i en l’avió en què hi va anar Puigdemont, que s’ha convertit en el seu flagell. Es podria pensar que estigués nerviós i que ahir s’equivoqués per aquest motiu. Però jo penso, sincerament, que té un problema de dèficit d’atenció. Les seves ficades de pota són tantes i tan freqüents que ja són mítiques. I no sempre les comet sota la pressió dels esdeveniments del dia.

Encara hi ha un fet que fa més lamentable el ridícul d’aquesta inauguració. El Ministeri de Foment hi va convidar a la Rita Barberà, que és morta fa més d’un any. Algun funcionari devia emetre la invitació després de la canyeta de mig matí. També en aquestes coses Espanya és la vergonya d’Europa. #SpainTheShameOfEurope

Per contra, Puigdemont omplia la sala de la Universitat de Copenhaguen que acollia la seva conferència i posterior debat. Pel que diuen les cròniques, la seva intervenció i les respostes posteriors van estar a l’altura de la molta expectació creada en torn. En anglès, és clar, perquè a Dinamarca, com a Estrasburg, tampoc no parlen espanyol.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s