Enquestes perverses

Demà gairebé tot tornarà a la normalitat. La Paula encara no, però el Nil i la seva mare reprendran les seves classes, així que, després de la treva que han representat per a mi les vacances de Nadal, planificaré els menús de la setmana. Aquestes setmanes, com que no havia d’anar a classe, l’Anna havia pres de nou la iniciativa.

En la nostra situació actual la normalitat implica que jo m’encarregui de les qüestions domèstiques, cuina inclosa, per tal que la resta de la família pugui estudiar. A mi no m’importa gens, però no deixa de sorprendre’m comprovar que cuinar, que és una cosa que agrada fer a molts homes, continua sent de les coses que menys m’agrada fer en aquesta vida. Sort de la Thermomix.

No m’agraden aquestes enquestes que s’han posat de moda als diaris, basades en preguntes de resposta única, sí o no sense matisos. Avui, el Nacional.cat pregunta: “Creus que Cospedal ha donat la raó a Marta Rovira sobre l’amenaça militar?” I no m’agrada.

Jo penso que Marta Rovira, en el seu moment, deia la veritat quan deia que s’havien posat “morts sobre la taula” en converses telefòniques entre Catalunya i Madrid. Eren converses posteriors a la proclamació de la República, si no ho recordo malament, que haurien condicionat l’actuació del nostre govern fent-lo actuar com ho va fer.

Però aquest és un convenciment meu, personal, fonamentat en el seguiment que faig dels fets i en el meu posicionament al respecte. També hi té a veure l’opinió que em mereixen una i altra protagonistes de la pregunta, tan diferents que es troben als antípodes. Cospedal amb la cara paga, sempre amb aquella expressió torta, agra. I quan parla és una campiona del cinisme, amagant sota l’estora la corrupció del seu partit.

A Rovira, en canvi, hi ha qui li atribueix manca de caràcter perquè és una persona sensible i d’expressió dolça. I tanmateix, és una campiona de cap a peus, ja que ha suportat les tensions brutals d’una campanya electoral anòmala substituint amb nota el seu cap de llista, empresonat per l’aliança del 155.

No calia esperar que Cospedal reconegués que tenia els tancs a punt per a enviar-los a Catalunya, ni que cap diari ens preguntés al respecte. Rovira ens deia la veritat.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s