Wake up, Europe!

Tant la justícia espanyola, com la corona i el govern ja s’han expressat amb tota claredat sobre Catalunya en prou ocasions: ras i curt, no ens suporten. I no ens voldrien al seu costat si no fos que hi ha poderoses raons econòmiques.

Als greuges històrics cal afegir-hi els que s’acumulen des de l’1 d’octubre. La quantitat és de tal magnitud que no seria estrany fer un pas endavant. El càstig que se’ns està infligint des de Madrid és gratuït, és desmesurat i no ens el mereixem, però anirà a més.

Les represàlies es multiplicaran en proporció a la frustració que produeix al govern del PP no haver aconseguit aixafar el moviment independentista. Cada dia són més grans, la frustració i el moviment.

Jo crec que no cal esperar un canvi d’actitud per part seva. No es produirà si no és forçat per pressions internacionals que no semblen imminents, tot i que el procés català cada dia és més present en l’opinió pública internacional.

És moment, doncs, de mantenir-nos units en el nostre ideal, fent pinya per donar-nos ànims per a poder oferir una resistència pacífica però ferma i activa. És evident que en aquesta lluita hi ha diferents graus d’implicació, com en tantes coses de la vida.

Si estem convençuts, hi ha moltes maneres de participar-hi. Assistir a les convocatòries està a l’abast de tothom i permet comprovar que no estem sols. Expressar a les xarxes les nostres opinions i compartir d’altres que ens agradin, diria que és una obligació.

Entre tots estem escrivint la història. Estem ajudant a néixer un país nou, una república justa, social, solidària, lliure i democràtica. És difícil no defallir, ho sé. El monstre és poderós i fa por, però està a punt de rebentar fet miques.

2 thoughts on “Wake up, Europe!

  1. Al labrrint de la politica i d’espanya hi ha un minotaure, no cal dir qui es el monstre (gobern, jutjes, reis, mitjans, el palco del Bernabeu, i molts altres junts ), que es menja 100 joves i 100 doncelles del seu poble cada any. Potser encara no sabem ben be qui sera el Teseu que ha de matar i vencer al monstre, pero es segur que la jove Ariadna que ha de donar el fil a Teseu per orientar-se dins el laberint i clavar l’espasa al Minotaure, es la Republica Catalana Lliure.
    Els rspanyols, alguns no ho saben, i els que ho saben no ho voldran admetre mai, pero ens necessiten lliures.

    M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s