Lavapiés

Li diré incident per a dir-li d’alguna manera. Aviat farà dos dies que es va produir l’incident i encara estic trasbalsat, sumit en una tristesa profunda i amargant, en la decepció més absoluta.

I no és que no conegués la Júlia, que prou que me la conec. No és que esperés d’ella la més mínima comprensió, que no l’esperava. El tema, el procés independentista, li agafa lluny i li ve gran. Per més que sigui madrilenya, d’esquerres ―diu―, i partidària de la unitat d’Espanya ―tot i que contradictòriament diu que, si Catalunya aconseguís la independència, se n’alegraria per nosaltres, la família―, no hauria de ser motiu de cisma per més que ho fos de debat. Però fa dos dies va traspassar totes les línies que hom pot consentir raonablement que traspassi algú, i amb una afirmació gratuïta, feta amb evident mala fe, em va fer mal on més mal em poden fer.

La Júlia és de Lavapiés i se n’enorgulleix. Però es veu que allà no coneixen la diplomàcia. La Júlia, si més no, no coneix la contenció i parla tal com li ragen les idees que elabora el seu cervell. No pensa en l’efecte que poden tenir en els altres. Ella creu que té dret a demanar-los explicacions, a jutjar-los. I també a condemnar-los, que és pitjor.

I, penso jo, això és el que li passa amb mi, que està ressentida perquè no vaig voler donar-li explicacions quan me les demanava. Havia de defensar-me jo de les seves acusacions, que em feien culpable de coses incertes? No. Ella, erigint-se en jutge i part, donava per bones versions inexactes sense haver-me escoltat, havent sentit només una part de la història, i vaig dir prou. I, malgrat tot, passats els anys vaig acceptar la seva petició d’amistat a Facebook, on no ha deixat de posar-se amb mi a través de comentaris a les meves entrades, comentaris que molts cops jo ni tan sols entenia per les contradiccions i incoherències que contenien. I no els responia perquè no volia caure en el parany de la provocació.

I així durant molt temps, fins abans-d’ahir, quan vaig dir: ‘s’ha acabat’, i la vaig bloquejar.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s