Futur immediat

La pel·lícula ha acabat i han guanyat els bons, com passa sovint a la ficció. És una pel·lícula que van fer l’altre dia per la televisió i que no vaig veure aleshores. Gràcies a la tècnica, l’he pogut veure avui, remenant entre les meves gravacions finalitzades.

El noi (Nicolas Cage) té una facultat que consisteix a percebre el futur immediat, és a dir, a saber el que passarà en els minuts següents en l’entorn que l’afecta. Són un parell de minuts, només, però són suficients per a salvar vides i per evitar maldecaps. Així li ho explica a la noia que li agrada (Jessica Bel), que és l’única persona del món a qui el noi ha percebut amb molta antelació i a qui espera al lloc on sap que la trobarà, cada dia a la mateixa hora durant un munt de temps. Ella li pregunta com s’ho fa per a saber el que ve a continuació, i ell li diu que no en té ni idea, que ho fa i prou.

A la pel·lícula hi ha una altra noia (Julianne Moore) que també és molt maca, però ell la defuig, perquè li diu el mateix que li han dit tots els qui han convertit la seva vida en una tortura, que vol ajudar-lo. El problema rau en el fet que aquesta altra noia de bon veure treballa per l’FBI i el vol convèncer que els ajudi amb la seva capacitat a trobar els dolents. Un assumpte de seguretat nacional amb 8 milions de vides humanes pel mig. Un assumpte lleig, però ell es resisteix perquè, per fi, és allà on volia ser, al costat de la seva estimada.

Com deia al principi, al final definitiu tot sortirà bé perquè el noi accedeix a col·laborar amb l’FBI a canvi que deixin la seva xicota al marge. Així que, encara que no es veu, els bons aturaran el complot i mataran tots els dolents i tots dos enamorats podran retrobar-se per a ser feliços i menjar molts anissos.

En acabat, m’han vingut ganes de convidar al Nicolas Cage a passar uns dies a Catalunya, a veure si ell, amb la seva capacitat sensorial, és capaç de dir-nos com acabarà el nostre procés, que ja ens agradaria saber-ho. O si més no, que ens doni alguna pista, que a l’erràtica política del govern espanyol és impossible d’acostumar-s’hi.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s