Impossible is nothing

Avui vaig tard, però no vull que acabi el dia sense escriure la mica de rigor, la de cada dia.

“Impossible is nothing”, Sr. Iglesias. És que encara no ho sap, vostè? Quina mena de revolucionari està fet? Sàpiga que aquesta és una frase revolucionaria, és una afirmació i un desig, perquè, si ens ho proposem, “tot està per fer i tot és possible”.

“Impossible is nothing” és un mantra. Hi ha qui repetint-lo agafa alenades d’autoestima. D’altres el fan servir per fugir de la mediocritat de la seva vida i tirar endavant, però no és el cas dels independentistes catalans, que ho són per convicció i no enganyen a ningú. És possible que la independència de Catalunya no sigui possible ara, però no és impossible. La independència del nostre país és el nostre objectiu legítim. Aspirar-ne, fer partícips a altres i voler que comparteixin el nostre anhel, no és enganyar ningú sinó convidar-los a aconseguir plegats un futur millor, republicà i allunyat de qui no dissimula l’antipatia que ens professa.

Si la independència no és possible ara, no és perquè sigui impossible, sinó perquè bona part dels veïns de Catalunya són rancis, intransigents i reaccionaris, i no estan disposats a seure a dialogar. La unitat d’Espanya és per ells una qüestió tan indiscutible com ho és un dogma de fe per a un catòlic. I és per això que, de seguir les coses així després del 21D ―que seguiran―, els catalans haurem de plantejar-nos de nou la via unilateral si guanyen les formacions que aspiren a la independència.

Se suposa que el Sr. Iglesias és hereu del 15M, aquell moviment revolucionari que va sacsejar el país fa uns anys. Jo no he sigut mai revolucionari, fins ara, que ja sóc gairebé vell. Però és que ara ja tinc els collons plens de tanta mentida i tanta injustícia i, com diu aquell, “Me pillas en una edad que no tengo el chichi pa farolillos”. Ja no hi ha raons perquè calli el que penso i m’agradaria dir-li al Sr. Iglesias si la seva condició revolucionària no serà purament estètica i consistirà a dur cueta penjant esquena avall i en anar en mànigues de camisa. També voldria demanar-li que em parli d’una sola revolució quin resultat final es considerés possible a l’hora de començar-la. Segur que no podrà, no hi és, no existeix. El resultat d’una revolució sempre és el capgirament dels valors i dels esquemes preexistents, i la revolució catalana, encara que ell sigui tan miop que no ho hagi vist encara, ja dóna mostres de subversió de patrons de conducta, ja hi ha hagut moments que els polítics, empesos per la gent, han hagut de prendre decisions, i això és nou i és revolucionari.

I quan aconseguirem dur-la a bon port, serem república i serem independents i el nostre prestigi en tots els àmbits no quedarà mai més diluït en la mediocritat.

Però, ara, “tot està per fer i tot és possible”.

ARA MATEIX. Miquel Martí Pol

Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d’un propòsit que no dic
i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis
que anunciaven taumaturgs insignes
no s’ha complert, i els anys passen de pressa.
De res a poc, i sempre amb vent de cara,
quin llarg camí d’angoixa i de silencis.
I som on som; més val saber-ho i dir-ho
i assentar els peus en terra i proclamar-nos
hereus d’un temps de dubtes i renúncies
en què els sorolls ofeguen les paraules
i amb molts miralls mig estrafem la vida.
De res no ens val l’enyor o la complanta,
ni el toc de displicent malenconia
que ens posem per jersei o per corbata
quan sortim al carrer. Tenim a penes
el que tenim i prou: l’espai d’història
concreta que ens pertoca, i un minúscul
territori per viure-la. Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s