Esborronador

Ahir vaig tornar a plorar, cap a dintre, per dintre, com sempre que m’emociono.

Des del 20 de setembre, quan va començar tota aquesta mobilització tan intensa de rebuig a l’actuació totalitària de l’estat espanyol contra Catalunya i per la defensa del nostre dret a decidir, em passa sovint que, quan crido “Llibertat” ―o coses per l’estil―, corejant la resta de manifestants ―o concentrats, o espectadors―, o quan canto amb ells “L’estaca” o “Els segadors”, se’m trenca la veu i l’emoció m’omple el pap i les llàgrimes pugen als ulls, i allà es queden, a la vora del precipici, sense acabar de saltar. Em passa sempre, des de fa molts anys, per això dic que ploro cap a dins.

Ahir vam a anar al Concert dels Presos Polítics, perquè no els oblidem i per a col·laborar a omplir la Caixa de Solidaritat de la qual sortiran les fiances que el jutge demanarà de segur si decideix posar-los en llibertat.

Hi va haver diversos moments que a mi em van semblar molt emotius i tants cops se’m va trencar la veu i vaig plorar en silenci. I és que, trobo jo, que és emocionant participar del canvi històric que s’està produint, ser-ne protagonista encara que sigui d’una manera modesta i anònima. És un luxe i un orgull ser allà on s’està escrivint el futur, que es construeix a còpia de tenacitat en la defensa de les nostres justes conviccions, encara que avui no siguin legals.

Mai s’ha regalat la llibertat, els pobles sempre se l’han hagut de guanyar, i per això és tan important que tots els que hi creiem hi siguem sempre, sempre que puguem, de la manera que puguem, perquè hi ha moltes maneres de participar en la construcció del futur i de donar-ne suport.

Per a mi és esborronador comprovar que, malgrat totes les circumstàncies adverses i el desgast de tants dies de mobilització, 50.000 persones procedents de tot arreu van ser capaces d’enfilar-se fins a l’estadi Olímpic i pagar una entrada per aconseguir que els presos tornin a casa com més aviat millor.

A un poble com aquest no se li pot negar la llibertat.

 

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s