Breña, Marisma, Nogal i els morts

De mica en mica es van sabent coses i cada cop sembla més clar que hi va haver amenaces serioses, diguin el que diguin els ministres espanyols afectats i tota la resta del Partit Popular. ¿Que han de fer, ells ―tan poc proclius a fer actes de contrició―, dir que és veritat que ens van amenaçar amb una violència molt més cruenta que la de l’1 d’octubre?

Sembla confirmat que el govern va desistir de fer efectiva la proclamació de la república per a evitar mals més greus i que, aquells dies, fins i tot els Grups Especials d’Intervenció dels Mossos es van encarregar de la protecció del president,  i que es van alterar rutines i es van intensificar els dispositius de seguretat per a protegir el govern i el parlament.

No, l’estat espanyol mai reconeixerà les amenaces. El Partit Popular mai ho farà això sinó és que els ha de reportar algun benefici, cosa que en el cas dels “morts sobre la taula” sembla molt improbable. I això no obstant, en un altre cas amb morts pel mig, Pablo Casado, que ostenta el pompós càrrec de vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, es penedeix ―ara justament, quan ja estem en plena precampanya electoral― d’haver comparat Puigdemont amb Companys fa un més i mig.

Quines coses! Li ha calgut tot aquest temps per a adonar-se que va fer mal fet. Un llarg calvari d’arrossegar remordiments i tenir mala consciència. Però és que el xicot, amb el càrrec que té al partit, va molt ocupat i no ha tingut temps d’anar a confessar-se. Per penedir-se, ha calgut que el convidessin a Ràdio Nacional d’Espanya per a fer-li una entrevista, i que li preguntessin expressament per les paraules que va pronunciar el 8 d’octubre. Una confessió mediàtica i oportuna, encara que no sabem la penitència que li va imposar l’entrevistador.

La veritat és tossuda i està per sobre de manipulacions. I també és inexorable. A poc a poc, els fets aniran quedant al descobert per a vergonya dels seus responsables, si és que en tenen.

Però mentrestant, la Garrotxa a passat a dir-se Breña; el Maresme, Marisma, i la Noguera, Nogal, per una errada tècnica, segons que diu l’abduït departament de Treball.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s