Tres, i totes sumen

Estic fet un embolic i això que encara no estem en campanya.

Arrimadas, de Ciutadans, es postula com a futura presidenta proposant una aliança de govern dels partits del bloc que dóna suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Dóna per fet que serà la candidata més votada de tots tres, però, tanmateix, Iceta li respon que el PSC no donarà suport a cap candidat de dretes ―no inclou el seu partit, es refereix només al Partit Popular i a Ciutadans―, de la mateixa manera que no investirà cap candidat independentista. Així, doncs, per eliminació he de suposar que els socialistes només farien costat als Comuns de Domènech ―atrapats en els seus dubtes d’equidistància existencial― i, per tant, serà difícil que participin en cap govern o que l’hagin de recolzar.

El Partit Popular ha fet càlculs trigonomètrics i estratosfèrics per a acotar la forquilla de participació ciutadana que li és favorable, una de molt alta, un 82%. Però una participació del 84% en amunt afavoriria el sobiranisme, diuen. Un greu dilema, ja que no és gens fàcil determinar quantes monges de clausura hauran de mobilitzar sense passar-se.

Per a allò que Albiol i els seus no han hagut de fer càlculs, és per abandonar a aquells que li van donar suport per legitimar-se en la invenció del contingut de l’article 155: “Si te he visto, no me acuerdo”, sembla que diguin, i això no obstant, el PSC està d’acord amb Millo, que es mantingui la seva vigència si els independentistes guanyen les eleccions del 21D. Però el PSC no preocupa gens ni mica al Partit Popular. Ara la màxima preocupació dels partidaris de la gavina és Ciutadans, desmarcar-se d’ells, allunyar-se, erosionar-los per esgarrapar-los vots. Unes amistats engrescadores, com es veu.

He llegit avui que Josep Mª Mainat ens recomana que prenguem paciència. “S’acosta una brutal ofensiva mediàtica”, diu. La intenció dels constitucionalistes és clara: restar vots per minimitzar la derrota si no poden evitar-la. I, en aquesta guerra, que ja ha començat, tot s’hi valdrà: acabo de rebre una alerta informativa que diu que el Partit Popular incentivarà el retorn a Catalunya de les empreses que van marxar. Ara.

Un bon embolic, com he dit al principi. Més encara si tenim en compte que el democratacristià Espadaler anirà de número 3 a la llista del PSC i que Durán ha esbombat als quatre vents que votarà socialista sense complexos. I si Duran diu què votarà, per què no hauria de poder fer-ho jo?, he pensat. I m’he posat a barrinar, per aclarir les idees.

Aquest garbuix s’agreujarà a mesura que ens acostem al 21D, però jo no he de fer cas de tota la intoxicació que vomitarà la caverna. No he de cedir, com han fet els Tous per evitar el boicot, que han despatxat la Rahola i la dona del president Mas. He de ser fort, mantenir-me ferm en les meves conviccions malgrat les pressions que arribaran des de Madrid.

Jo ja ho tinc clar: En una primera ronda, he eliminat les candidatures que no reconeixen el dret d’autodeterminació de Catalunya. I, a continuació, he descartat aquella que no contempla el dret que ens assisteix als catalans a declarar-nos independents unilateralment. La via unilateral  és l’única sortida que ens queda quan se’ns tanquen totes les portes, com ha fet l’estat espanyol, que s’ha negat ―ja ho hem vist―, es nega ―ho estem veient― i es negarà sempre ―ja ho han dit― a negociar un referèndum que permeti als catalans decidir què volen fer amb el seu futur.

Així que només en queden 3, de llistes, i totes elles sumen.

I mentre els Jordis i els nostres consellers són a la presó, el cunyat de Méndez de Vigo i els seus amics fatxes de la Blanquerna, es passegen tan feliços per la gràcia de l’Audiència Nacional.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s