Viure per veure

A casa hem superat amb èxit una setmana complicada i de mica en mica, les coses tornen a la normalitat.

Ahir, el jutge belga que ha de donar resposta a la petició d’extradició dictada contra Puigdemont i els consellers exiliats, els va donar de marge fins al 4 de desembre perquè preparin les respectives defenses.

A mitja tarda vam anar al centre de la vila, a veure a una amiga que inaugurava la nova ubicació de la seva botiga de roba. Des de casa ens és obligat passar per la plaça de l’Ajuntament si volem anar pel camí més directe, com era el cas ahir. A mesura que ens hi acostàvem ens va sobtar molt el gran desplegament de mossos d’esquadra antiavalots que hi havia per carrers del nucli antic. Fins a 8 furgons amb les respectives dotacions hi vam veure estacionats. En entrar a la plaça, encara n’hi havia dos més, flanquejant l’edifici de l’Ajuntament a banda i banda, i un trencaclosques de tanques metàl·liques protegia la façana principal i l’accés a la Casa de la Vila de l’assalt de qualsevol que volgués intentar-lo.

Aleshores ja vam sospitar que hi devia haver convocada una concentració de partidaris de la unitat d’Espanya de la que no teníem coneixement. La nostra amiga, que té el negoci a pocs metres d’allà, ens ho va confirmar. En desplegar-se, la policia hauria advertit als botiguers i hauria justificat la grandària del dispositiu de prevenció basant-se en les experiències semblants més recents.

És trista la fama provocadora i violenta que acompanya a aquesta gent, que poden tenir les idees que vulguin i defensar-les i expressar-les lliurement i pacíficament, com tothom. El seu problema, però, és que són molt viscerals ―o això en sembla a mi, quan els veig actuar― i que, per ser-ho, probablement es deixen manipular per grups radicals i minoritaris que se’ls infiltren i són els que acaben provocant aldarulls com els que ahir es pretenia evitar a Igualada.

Malauradament, ja són unes quantes les accions que s’ha fet a la nostra ciutat a favor del procés per la independència a les quals m’he afegit i mai havia vist un desplegament com el d’ahir, ni tampoc que hagués de protegir-se l’Ajuntament. I això que sempre han sigut concentracions molt més multitudinàries que la d’ahir ―fins i tot les menys nombroses―, que en el moment més àlgid, amb prou feines passava dels cent assistents.

Les llistes pel 21D ja estan tancades. A un mes vista, tot i no ser en campanya, les diferents formacions ja tenen a ple rendiment les seves maquinàries, sobretot ―o m’ho sembla a mi?― les del front constitucionalista. Al Partit Popular li creixen els nans en els tribunals de justícia i sembla, a més, que María Dolores de Cospedal ―responsable de l’exèrcit espanyol― ha caigut de quatre grapes en una broma que li han gastat uns humoristes russos  que li han fet creure que Letònia estava disposada a enviar els seus tancs a Catalunya per recolzar al govern de Madrid.

Viure per veure.

 

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s