Carta des de Brussel·les

No tenen aturador els esdeveniments relacionats amb el procés d’independència de Catalunya, no ens donen treva. Ahir donàvem suport a l’atur de país ―o com es digui tècnicament la vaga que vam fer, avalada per sentència a favor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya― i avui han declarat al Tribunal Suprem la presidenta i una part dels integrants de la mesa del Parlament pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

En el moment que escric aquestes línies, el jutge Pablo Llarena ja els ha pres declaració i ha iniciat la vista per decidir si pren mesures cautelars contra ells. Com que sóc lent escrivint, és possible ―sinó probable― que ell ho hagi fet abans jo no acabi amb els meus apunts sobre el dia. Ara sé que el fiscal ha demanat presó incondicional per a quatre d’ells i eludible mitjançant fiança per a un altre. Només un es deslliura de semblant petició.

He tingut el matí força ocupat i no ha estat fins aquesta tarda que he pogut posar-me al dia. He llegit molt i, entre tot, la carta que el President i la part del seu govern que està amb ell a Brussel·les ens han fet arribar a través de la premsa. A mi m’ha agradat el que diuen.

Es comprometen a mantenir viva la legitimitat del govern a l’exili a través d’una estructura estable que estan posant en marxa. També ens animen a sobreposar-nos i a defensar i mantenir la democràcia. “Toca resistir, perseverar i continuar defensant la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, que és una història d’èxit bastida amb la diversitat, la capacitat d’acollida d’altres pobles d’Espanya i del món i, sobretot bastida amb moltes esperances de futur” ―diuen. I afegeixen: “I defensarem la democràcia votant, com ho hem volgut fer sempre. Volíem votar i volem votar. Certament voldríem fer-ho com ja han fet a Escòcia i com faran altres països en el futur. Volíem i volem resoldre les aspiracions ciutadanes a través de les urnes i per això entomem les eleccions que en planteja l’Estat espanyol el dia 21 com un repte per recuperar la plena democràcia sense presos, sense venjances, sense imposicions, sense fúria i plena de futur, de diàleg i d’acord”.

Finalment, el Govern legítim de Catalunya a l’exili ens convida a no defallir en la nostra exigència de llibertat per a les deu persones que continuen empresonades per les seves idees. És evident que tenien l’esperança que no s’incrementés la nòmina de detinguts, però ja veurem.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s