Vaga

He sortit a la terrassa en llevar-me i no es movien ni les fulles. No cantaven ni els ocells. I és que avui, al meu país estem de vaga per exigir la llibertat de les deu persones que tenim a la presó per motius ideològics. També volem aturar el país per la dignitat de les persones i pel seu dret a decidir lliurement el seu futur; per la llibertat i la democràcia i per la recuperació de la proclamada República catalana, segrestada a continuació per Rajoy i els seus sequaços mitjançant l’aplicació infame d’un article fantasma de la Constitució espanyola.

Ahir, com a colofó ​​als seus arguments, algú em deia: “Y, lo siento, pero todos somos españoles”, sense adonar-se que aquest és el seu error, justament. Considerar que tots som espanyols perquè ells ―els espanyols― ho diuen i ja està, és no voler veure la realitat i no respectar la sensibilitat de l’altre.

No, no tots som espanyols. Hi ha raons lingüístiques, culturals i històriques que demostren que els catalans no som espanyols encara que faci segles que caminem amb ells. Alguns espanyols ―i entre ells els que governen el país― no són capaços de comprendre ―i per tant de respectar― el dret a la diferència dels que han estat els seus companys de viatge. No només això, sinó que, al llarg d’aquest temps, aquests espanyols han ignorat moltes vegades als catalans, els han maltractat i perseguit i fins i tot han pretès aniquilar la seva llengua, la principal senya d’identitat de qualsevol poble. I els espanyols, ara, encara no s’han adonat que hem entrat de nou en un d’aquests terribles períodes foscs. I tampoc volen adonar-se de la capacitat de resistència d’aquest poble que no ―ho sento― però no és espanyol.

Potser si Espanya hagués tractat els catalans com es mereixen aquests mai haurien arribat a demanar la seva independència. Tots els espanyols que ens volen amb Espanya haurien de preguntar-li a Rajoy les raons que té per haver-nos portat a tots fins aquest punt de no retorn. Però ja és igual, perquè això no té remei i és només qüestió de temps. Encara que estaria bé que els espanyols s’adonessin d’una vegada per totes que les coses no s’imposen perquè sí, que a Espanya hi ha pobles que no son o no se senten espanyols, perquè si continuen fent-ho, arribarà el moment en què inclús una de les dues Espanyes demanarà la independència de l’altra, la que “ha de helarte el corazón”, com ara fa Catalunya.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s