Cal no oblidar

Encara que em pensava que ja havia començat a superar el trauma que em van provocar les imatges i que no calia seguir insistint en el dolor que produeix veure-les, avui he llegit a Cotarelo i potser té raó, cal veure els vídeos que es van gravar durant l’1 d’octubre, per no oblidar. Avui ha publicat al seu bloc un que dura 3 minuts i mig. Narra el que va succeir aquell dia a Sant Carles de la Ràpita i en veure-ho m’he tornat a emocionar i he plorat. He plorat per dins, sense llàgrimes, perquè poques vegades he pogut abocar-ne des que va morir el meu pare sent jo molt jove.

Aquell dia jo estava connectat a la ràdio davant del nostre Ateneu, caminant amunt i avall com si fes guàrdia. Els incidents de la Ràpita van ser els primers dels quals vaig tenir notícia i vaig córrer a explicar-li-ho a l’Anna. Amb La Ràpita ens uneixen forts llaços afectius; allà va néixer el seu pare i allà anem amb certa regularitat, de manera que coneixíem perfectament l’escenari on els locutors situaven l’acció del seu relat. Després van venir les imatges que els testimonis van anar penjant a les xarxes i, en veure-les, els primers brots d’indignació a tot el país. El que mostraven els vídeos superava qualsevol cosa que haguéssim pogut imaginar.

Té raó Cotarelo, cal veure aquestes imatges i cal mostrar-les al món tantes vegades com calgui fins que aconseguim arrencar de les seves poltrones als que governen Espanya, per indignes, per corruptes, per cínics, per mentiders i per responsables d’aquest desgavell. I, sobretot, penso jo, hem de mostrar-les als nostres germans espanyols de bona fe i bon cor que potser ―tot i que que ja és difícil― encara viuen en la inòpia gràcies a la manipulació dels mitjans que fa el seu govern.

Más brutalidad policial el 1/10 en La Ràpita

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s