La ràdio

Un altre matí enganxat a la ràdio, pendent de les notícies que vagin arribant de Madrid. I també de Brussel·les.

Puigdemont i quatre dels seus consellers no han comparegut per declarar davant l’Audiència Nacional, tenen sol·licitat declarar des de la capital comunitària, on es troben. Sí que ho han fet la resta del govern català. Per la seva banda, mentrestant, la presidenta del Parlament i els membres de la mesa estan en un altre lloc de Madrid, preparats per respondre a les preguntes del Tribunal Suprem.

Mònica Terribas modera la tertúlia habitual del seu programa. Escolto intervencions de la part socialista que em deixen perplex encara avui, després de totes les decepcions acumulades al llarg d’aquests mesos. Ja em va passar el mateix el dia que es va proclamar la República escoltant la intervenció d’Eva Granados; en cas de no haver sabut que parlava una diputada socialista, hauria pogut afirmar que aquell discurs el signaven Arrimadas o Albiol.

I mentre els tertulians seguien parlant em preguntava per les diferències entre les tres formacions, en què consisteixen, on rauen, si els socialistes també maten qualsevol debat reduint-lo al conegut “marc de la llei” i negant la possibilitat d’incorporar el dret a l’autodeterminació a una eventual reforma de la Constitució.

Cap a la part final de la tertúlia s’ha sabut que la Fiscalia demanarà ordre de detenció internacional per Puigdemont i els consellers que es troben a Brussel·les. Sembla que els que estan a Madrid ja han començat a negar-se a declarar. Ara la tertúlia ja ha acabat i acaben d’informar que el magistrat del Tribunal Suprem que veu les querelles contra Forcadell i la mesa del Parlament, ha accedit a la petició dels seus advocats i els ha concedit una setmana de temps per preparar les respectives defenses.

Reprenc el relat després d’haver sortit a concentrar-me a la plaça del meu ajuntament i a fer un encàrrec. Ara ja s’ha confirmat l’ordre de presó contra President i consellers exiliats i les peticions de presó incondicional per a tots els que s’han presentat a l’Audiència, llevat d’un, que podrà eludir-la mitjançant el dipòsit d’una fiança que s’ha de fixar.

No hi ha qualificatius en els diccionaris que s’ajustin a la tírria que José Manuel Maza sent cap als catalans.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s