Es mentida!

Estimats amics:

Llegeixo que Alfonso Dastis, el ministre d’Afers Exteriors espanyol, va declarar a una emissora de televisió francesa que a les escoles catalanes no s’ensenya castellà. L’entrevistador devia pensar que es tractava d’un error o d’un malentès, perquè li va dir que no era possible que allò fos cert. El ministre Dastis també va insistir i va replicar que sí, que era cert.

Estimats amics, Dastis menteix. A Catalunya no només s’ensenya castellà sinó que els seus alumnes estan per sobre de la mitjana espanyola pel que fa a les notes que obtenen en l’assignatura de Lengua Castellana, només superats pels d’altres tres comunitats, segons dades del 2015.

No sé vosaltres, estimats amics, però jo m’he quedat perplex pel fet que el bon home ni tan sols s’enrojolés per haver mentit d’aquesta manera tan flagrant. Mentir per ignorància no és justificable en un alt càrrec, perquè ―penso jo― si no sap, val més que ho reconegui i calli. Mentir descaradament amb fosques intencions partidistes ―com ha fet Dastis―, no només no és justificable sinó que hauria de ser penalitzat amb el cessament, ja que és impensable que una persona de la seva mena presenti la dimissió per iniciativa pròpia i molt més quan ha actuat amb premeditació i traïdoria. Però Rajoy no el cessarà perquè el que ha fet Dastis forma part ―sense dubte!― d’una campanya orquestrada pel govern per desprestigiar Catalunya.

Opino que l’oposició parlamentària hauria de demanar el cessament d’aquest ministre. Hauria de fer-ho per dignitat i per profilaxi democràtica encara que la petició no prosperi, perquè crec que és indigne de qualsevol persona utilitzar una falsedat com a argument de res. Encara que sembli que pretén una altra cosa, l’afirmació de Dastis treu profit del ressentiment que alguns espanyols ja senten cap als catalans demonitzant-los, aquesta afirmació només busca augmentar aquest odi o instaurar-lo en els que encara no el senten.

Però, naturalment, desacredita al govern d’Espanya perquè és fals. Fins quan haurà de suportar Catalunya tanta ignomínia? Feu-me cas, no us els cregueu! Us menteixen compulsivament i constantment, i neguen ―com veieu i heu pogut veure també aquests dies passats― realitats incontestables. Fan com el nen que es tapa els ulls per ocultar-se, però a l’inrevés: ells neguen el que veuen.

Cap país com cal mereix un govern de mentiders i entabanadors. Espanya tampoc, Estimats amics.

PD De García Albiol ja no et parlo. Va dir que a les escoles de Catalunya als nens se’ls ensenya a odiar Espanya. Això seu és patològic.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s