Neg(oci)ació

He vist en un titular que el Delegat del Govern a Catalunya ha demanat perdó per la violència policial de l’1 d’octubre i he llegit la notícia. És mentida, demanar perdó és incompatible amb justificar la violència. Millo hauria de dimitir.

Ahir el Banc Sabadell va situar la seva seu social a Alacant per esquivar les conseqüències que pogués tenir la proclamació de la independència de Catalunya. Des d’ahir també, de sap que el Govern d’Espanya aprovarà avui un decret-llei que permetrà a les empreses canviar la residència sense haver de demanar el vistiplau del seu consell d’administració. I també ahir es va anunciar que CaixaBank anava a decidir-ho aquesta mateixa tarda. Al llarg del matí d’avui, s’ha sabut que algunes altres grans empreses catalanes han decidit el mateix o ho estan estudiant. I també, tot s’ha de dir, que algunes altres han manifestat la seva intenció de no moure’s d’allà on són.

En qualsevol cas, quan he sortit al carrer aquest matí, no he vist cues de ciutadans catalans esperant que els arribés el torn per retirar els seus estalvis. La ciutadania segueix mantenint una calma molt responsable, digna d’admiració, malgrat totes les notícies alarmants que van apareixent en els mitjans amb una cadència i una oportunitat que semblen molt ben estudiades per crear incertesa i infondre por.

També he sentit un fragment, una frase a propòsit d’una hipotètica negociació -amb mediadors o sense ells-, de l’entrevista que Rajoy va concedir a l’Agència EFE. Era un titular dins de l’índex de les notícies que anava a tractar un informatiu. “No voy a cambiar cromos”, ha dit, i ha afegit: “La Constitución no se discute”. I així, de cop i en una sola frase, ha polvoritzat les esperances dels que encara crèiem que era possible el diàleg i ha tancat, donant un cop de porta, la porta que Puigdemont havia deixat oberta.

No va poder resumir millor el seu ideari. Neg(oci)ació.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s