Joc de Trons

Avui ha plogut i ha estat per a mi un dia poc productiu, des del punt de vista de l’escriptura. Havíem d’omplir el rebost, força malmès després d’un estiu logísticament complex, i hem anat al supermercat a comprar.

A la tarda hem dedicat un parell d’hores a avançar en el visionat de Joc de Trons, una sèrie de televisió que, just ara, acaba d’emetre l’últim episodi de la seva setena (que no última) temporada.

Nosaltres mai havíem estat aficionats a les sèries, però, darrerament, hem vist alguna, animats pels joves de casa, que estan molt posats en el tema. Ells sí, però cap dels dos ha vist Joc de Trons, tot i que la sèrie està present a tot arreu i molta gent en parla. Està tan de moda que els nostres cosins ens la van recomanar quan vam estar amb ells a Aransís fa quinze dies. Ells l’han vist sencera.

Acabem de començar la cinquena temporada just ara. He de reconèixer que es tracta d’una superproducció que no escatima a l’hora de posar recursos al servei de la història. Ni materials, ni tècnics ni humans. Hi ha de tot i força i hi compta amb una realització impecable. El guió em sembla bo, els diàlegs ben travats i la trama tan carregada d’intrigues i pactes de conveniència com la vida mateixa, així que resulta fàcil enganxar-se’n i acabar de veure un episodi volent saber què passarà en el següent.

Alguns capítols m’han semblat de farciment i m’han resultat tediosos. En diverses ocasions he estat a punt d’abandonar-la per la cruesa i la violència d’algunes escenes, que m’han semblat tant excessives com innecessàries. També hi ha força sexe, en un esforç de recrear fidelment com havien de ser les coses a l’Edat Mitjana, la referència temporal en la qual discorre la trama, bé que modificada amb elements fantàstics. Però és veritat que els dracs que treuen foc pels queixals, els personatges amb poders sobrenaturals i els morts vivents que s’aixequen de les seves tombes, ni abunden ni apareixen gaire. Ens ho havien dit els nostres cosins.

El balanç global és bo, en fi. Almenys de moment. Joc de Trons introdueix elements per a espectadors de tots els gustos. Els guionistes combinen aquests elements i fan que l’acció transcorri alternant-se pels diferents escenaris. La intriga que es desenvolupa a cada lloc té la seva pròpia lògica, però, al mateix temps, està relacionada amb una trama superior que és la que dóna sentit i acobla totes les peces de la història en conjunt.

Està bé i es pot veure, si estàs disposat a fer el cor fort en alguns moments. Però tampoc no crec que no se’n pugui prescindir. Si tens una televisió intel·ligent i vols començar a veure-la ara, pots subscriure’t a la plataforma HBO, que és la que ofereix totes les temporades de Joc de Trons. El primer mes és gratis, així que, si disposes de temps i t’afanyes … En fi, ja saps.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s