Gregal

Sóc un complet ignorant en matèria de vents i per això no puc dir pel seu nom el que bufava avui aquí quan anava a la llibreria a buscar el diari.

Era d’hora i, per tant, hi havia poca gent pel carrer. Menys de l’habitual, atès que és diumenge i que, a més, estem en ple període de vacances i la gent se’n va a dormir tard i no matina. Potser és aquesta la forma més intel·ligent de combatre la intensa calor que estem patint aquests dies: allargar la vida nocturna per aprofitar les hores menys xafogoses. Això i, durant el dia, anar a la platja i no sortir de l’aigua fins que no es facin evidents els primers símptomes d’hipotèrmia; si es donen, que no és probable.

I, no obstant això, en arribar al carrer de la llibreria, on es concentra una bona quantitat de bars i restaurants, les terrasses estaven bastant concorregudes. Hi havia, sobretot, gent del lloc, rapitencs que coneixen el clima de la seva terra i aprofiten la fresca relativa de primera hora per esmorzar fora de casa conversant amb els seus veïns a l’ombra de les carpes.

Els núvols no arriben a cobrir del tot el cel. El que tenim aquest matí a la Ràpita ha de ser el que els meteoròlegs de la televisió denominen núvols i clarianes. Però aquests núvols exhibeixen una amenaçadora panxa negra, carregada d’aigua. Però jo tampoc entenc de núvols; jo no entenc de res i malgrat tot penso que és aigua el que porten. I m’agradaria que fos aquí on la deixessin caure, a veure si es refresca aquest ambient tan sufocant.

Tornant a casa, m’he parat en mig del carrer a comprovar amb la brúixola del meu iPhone d’on bufava el vent. Un cop fixat el nord, he determinat que venia del nord-est, tot i que no sé si amb encert. En arribar a casa he comprovat a Internet que a aquest vent li deien gregal els mariners catalans i aragonesos que anaven a Grècia i tornaven. Era el vent que els empenyia.

Així que, ara, encara que anés errat, ja sé una cosa més.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s