Coincidències

Esperaré a acabar de llegir “Antologia de contes” per a opinar sobre David Foster Wallace i els seus relats, però, mentrestant, seguiré parlant de llibres en el meu diari, tot i que avui ho faré des d’un altre punt de vista.

És ben curiós el món de les xarxes socials. Tinc alguns amics a Facebook als quals no conec personalment, com imagino que ens passa a tots els qui en formen part. Es tracta de persones a les quals he acceptat en el meu cercle quan m’ho han demanat, ignorant quines raons tenien per a fer-ho. La veritat és que no els ho he preguntat mai, ni tan sols quan ja eren amics meus, doncs sempre he suposat que les seves són les mateixes raons que, a vegades, m’han mogut a mi a fer el mateix: tenim una afició comuna, t’agrada com escriu les seves entrades, trobes interessants les aportacions que fa, etc.

I explico això perquè de vegades les afinitats van més enllà, com m’està passant ara amb una de les últimes amistats que he fet i els llibres que llegim, que ja van tres coincidències en poquíssims mesos. En aquest cas, no és només que no la conegui, sinó que, a més, no és d’aquí i no és fàcil que ens trobem. I que consti que parlo en femení perquè em refereixo a l’amistat i no al seu sexe; quina importància té si és amiga o és amic? Ella, que també és de fer llistes i de relats curts, m’ha fet notar la coincidència, i té raó: primer va ser “La verdad sobre el caso Harry Quebert”, que llegíem al mateix temps. Després els contes de Roald Dahl, amb els quals va ensopegar quan jo li recomanava. I ara “Quan arriba la penombra” que em prestaria si no fos per la distància que ens separa, que no sé quina és, perquè no sé d’on és. Ella ja ha llegit els relats de Jaume Cabré. Deu haver superat l’aversió a la tapa dura i jo no, com explicava ahir.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s