El sentit de la vida

“Aleshores, quin és el sentit de la vida? La mort és l’única certesa que tenim a la vida. I, això no obstant, ens passem la vida intentant trobar-li un sentit. Vivim per morir i potser seria més intel·ligent preguntar-nos què és la mort. El final d’un trajecte? El final d’una etapa? És una mort definitiva o és el preludi d’una altra forma de vida, un renaixement? Francament, no ho sé! No sé quin és el sentit de la vida, no sé què és la vida, però el que veig és que tothom procura donar-li algun sentit a la seva. Uns el busquen en l’espiritualitat, altres acumulen béns materials, però tots volem omplir la nostra d’alguna cosa que li doni sentit.

― Insinueu que hi ha vida més enllà de la mort?

― I per què no hauria d’haver-hi? Les nostres ànimes, els nostres hàlits vitals, habiten ara un cos físic. Sabem que el cos físic mor perquè el podem veure sense vida. Des de sempre, l’espècie humana ha relacionat la mort amb la dissociació de cos i ànima. El cos l’enterrem o l’incinerem, però què passa amb l’ànima, que és invisible als nostres ulls? Diem i creiem que és immortal, no? On va a parar, doncs? Si creiem que existeix un hàlit vital que anima els nostres cossos mentre són vius, no és cap disbarat pensar que l’ànima continua viva en una altra dimensió quan morim. Aquesta dimensió no seria altra cosa que una realitat diferent de la nostra, que és inabastable a hores d’ara per als nostres sentits terrenals, limitats encara.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s