La bona esposa

Qui m’ho havia de dir, a mi ―que mai n’he sigut partidari― que ara estaria seguint una sèrie de televisió?

És nord-americana i surten advocats i també polítics. De fet, la protagonista és una advocada casada que renuncia a l’exercici de la professió per dedicar-se a la criança dels fills. La sèrie arrenca quinze anys després d’això, quan el marit ―que ja és fiscal general de l’estat― cau en desgràcia per unes relacions sexuals mantingudes fora del matrimoni, que es coneixen i es ventilen públicament. Naturalment, es veu forçat a dimitir. En aquest nou escenari, la protagonista decideix tornar a exercir i troba feina com a aspirant en el prestigiós bufet d’un company d’universitat amb qui havia flirtejat.

Sempre m’han agradat les pel·lícules d’advocat, pels diàlegs, pels discursos dels lletrats i els seus al·legats finals, però no és això el que més destaca en “La bona esposa”. És clar que en cada episodi hi ha un judici, però només és l’excusa que serveix per a mostrar a l’espectador la multitud de relacions que s’estableixen entre els personatges. Jo els trobo volubles a tots en general. L’única que els guionistes mostren com a honesta i íntegra, coherent amb les seves creences, babaua fins i tot, és l’Alícia, la protagonista, però va aprenent a mesura que avança la sèrie ―trufada de mentides, enveges, suborns, venjances, secrets inconfessables, intercanvis de favors poc honorables, etc.― i ja no és la mateixa dona càndida del principi. I tot i que continua entestada a mantenir la seva vida en un equilibri inversemblant, ara ja és capaç de detectar les provocacions que el seu entorn li dedica i de no respondre-les visceralment.

I, ara que us he posat al corrent de què n’opino, us confesso que segueixo la sèrie perquè em distreu i perquè aprenc de l’Alícia a mossegar-me la llengua, que encara no en sabia.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s