Pèls de punta

Jo de fantasmes no en sabia res fins que ha caigut a les meves mans un petit volum de relats quina lectura ha desfermat la meva curiositat. Jo no m’he topat mai amb cap fantasma, la veritat, però després de llegir l’opuscle m’han quedat ganes de fer-ho.

Ara que m’he documentat una mica, penso que potser no n’he conegut cap perquè no sovintejo castells, cementiris o llocs per l’estil, que són els llocs més adients a la seva presència. Una mica obsessionat pel tema ―ho reconec―, vaig consultar el diccionari per saber-ne més, i diu que un fantasma és un espectre, la imatge d’un mort que s’apareix als ulls d’algú. I és clar, com que sóc una mica obtús i vaig malament de percepcions, és perfectament possible que hagi sigut incapaç de detectar la presència incorpòria de qualsevol persona morta que se m’hagi acostat. Una mica més tranquil, vaig aturar aquí les meves indagacions. “Si no ha de ser, no serà”, vaig pensar

Al cap d’un parell de dies, però, estava jo a la sala veient la televisió, quan van passar una promoció del programa “Mi casa es la tuya” que s’emetria l’endemà. I, tot just quan apareixia en pantalla la imatge del convidat, un calfred em va sacsejar el cos i els pèls se’m van posar de punta. Sé del cert que això és símptoma evident d’una presència fantasmal i vaig romandre quiet uns instants, absolutament immòbil, per tal de detectar indicis sòlids d’alguna manifestació ectoplasmàtica, però va ser en va. Contrariat, vaig anar immediatament al meu estudi, a investigar més per tal d’esbrinar què era el que no havia funcionat. El resultat va ser decebedor, perquè tot el que vaig trobar és que fantasma també se’n diu de la persona creguda i presumptuosa. El que havia passat era, simplement, que Bertín Osborne entrevistava a José María Aznar.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s