Hèrcules

Breogán era un cabdill celta a qui algunes fonts atribueixen la fundació de La Corunya. Una gegantina imatge seva presideix l’accés a la que s’anomena Torre d’Hèrcules arran la llegenda que explica Alfons X, el savi, en la seva Estoria de Espanna.

Segons aquesta història, l’heroi grec hauria vingut a la Península Ibèrica per alliberar els seus pobles de la tirania del gegant Gerión, cosa que va aconseguir després de tres dies i tres nits de lluita incessant. Sobre la tomba de Gerión, Hèrcules hauria construït una torre-far i, a tocar, hauria fundat una ciutat que va anomenar com la dona que l’havia enamorat: Crunia seria La Corunya.

Però, llegendes a banda, el cert és que la torre és d’origen romà i que la seva funció ha sigut sempre la d’orientar els navegants. És obra de Caio Sevio Lupo, arquitecte-enginyer que va deixar gravada la seva identitat a la base del far. Amb els seus 37,2 metres, és un dels edificis romans més alts que es coneixen. Un total de 234 graons permeten accedir a la plataforma superior, des de la qual es tenen vistes excepcionals. La Torre d’Hèrcules és el far romà més antic del món, l’únic que es conserva en servei, i ha esdevingut símbol de la ciutat de La Corunya.

Al voltant del far, s’estén un parc de 47 hectàrees, farcit d’escultures de grans dimensions. Els corunyesos el gaudeixen fent esport o passant el dia. Els turistes hi anem a fer fotos per recordar l’indret.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s