Riazor

Per algú que ve del Mediterrani, les platges de La Corunya tenen alguna cosa de diferent. La de la imatge és la de Riazor i la primera cosa que ens sobta és el fet que el sol es pon una hora més tard pel mar.

El mur que es despenja des del nivell del llarguíssim passeig Marítim -dotze quilòmetres- fins a la sorra, està farcit d’altaveus a través dels quals el servei professional de socorristes emet periòdicament els avisos d’interès pels banyistes.

Molts altaveus per una sonorització perfecta fan pensar en una mar brava i perillosa en determinats moments i en la importància que els avisos siguin ben entesos. I els socorristes, un cada dos-cents metres permanentment a l’aguait, donen una idea de com de seriosament es prenen la seguretat del bany.

Aquests dies hem vist gent a l’aigua quan l’estat de la mar ho ha permès, però no són gaires els valents que s’hi atreveixen a estar-s’hi massa estona. L’aigua és freda. És més habitual, a la tarda especialment, mentre puja la marea, veure la gent dempeus esperant que les ones, cada cop més fortes, els arribin als peus i els prenguin la sorra de sota. És distret i relaxant. I de tant en tant, la mare de totes les ones que arriba sense avisar i fa córrer a tothom per salvar bosses i tovalloles d’una remullada segura.

Si et fixes, a la imatge es veu la façana dels edificis que donen al passeig Marítim. Són blancs i elegants, però no tenen balcons, suposo que a causa del vent i la pluja. Però no és un fet exclusiu del front marítim, també s’aprecia a la resta de la ciutat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s