La paradoxa de Schrödinger

Segons com, La paradoxa de Schrödinger és una novel•la curta; segons com, un relat llarg que es fa curt. Una història enginyosa, en qualsevol cas, inspirada en l’experiment publicat pel físic austríac Schrödinger el 1935, que es basava en el principi d’incertesa.

En Josep Masanés relata un viatge en cotxe de Ciutadella a Maó, el d’un xicot que torna a casa havent acabat la seva classe d’escriptura creativa. La incertesa és present al llarg de tot el trajecte que emprèn en Maties Miralles aquella nit, que resultarà imprevisible i llarga.

Paraules entenedores, frases breus -o no massa llargues-, ritme àgil. Intriga dosificada, ironia, humor. La prosa de Masanés resulta idònia per a mantenir l’interès de principi a fi.

Si la llegiu, cosa que us recomano, feu-me cas i esteu pendents dels petits detalls, al final són importants per lligar tots els caps. I, si se us escapa alguna cosa, no dubteu a rellegir-la. Ja ha quedat dit que no és llarga i es llegeix d’una tirada.

Josep Masanés és nascut a Barcelona tot i que, des de 2004, viu a Menorca. És autor de novel•les de rerefons històric com La vall de la matança, Camins sense retorn i La putrefacció de la llum. La paradoxa de Schrödinger és la primera ambientada en el moment present. Totes elles han estat guardonades en diferents certàmens. També escriu poesia.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s