Després del blog, un llibre.

Ego Cafeteria. Sant Carles de La Ràpita.
Ego Cafeteria. Sant Carles de La Ràpita.

Era un matí tranquil. Al local hi havia poques taules ocupades i a la terrassa –ombrívola- no hi havia ningú; a aquella hora feia fresca encara per més que l’hivern estava resultant d’allò més benvolent. Era un matí tranquil, com corresponia a mitjan març i la noia, avorrida, va seure d’aquesta banda de la barra a entretenir-se amb l’ordinador.
Jo llegia el diari i la tenia just al davant. Per això vaig poder veure que, al cap d’uns minuts, va fer un cafè i el va desar sobre el taulell mentre preparava una copa de conyac. Després de retornar l’ampolla al seu lloc, va agafar tassa i copa i es va disposar a servir-les.
-Después del blog, lo siguiente es un libro –va dir passant per davant meu.
Vaig alçar la vista del diari, però no m’ho deia a mi, sinó a l’home que prenia un cafè quan jo havia arribat, assegut a una taula una mica més enllà.
-Todavía no me atrevo –va respondre l’home amb un evident deix aragonès al parlar-. Pero no creas, lo llevo en mente hace mucho tiempo y alguna cosa tengo ya avanzada.
L’home devia ser un habitual del lloc, doncs la noia coneixia els seus costums. No va caldre que ell li demanés, al cap de l’estona justa li havia servit un segon cafè i una copa de conyac i l’home li ho va agrair.
-Esto está muy bien –la noia devia ser rapitenca; construïa el seu castellà amb certa dificultat-. A usted le gusta escribir y esto se nota por ese blog que lleva. ¿Ya sabe que hay editoriales que se lo podrían editar a un buen precio? Mi madre tiene algún conocido que podría ayudarle. Si se decide, yo puedo hablar con ella.
Per la veu, l’home semblava cofoi i ben mirat és normal. L’havien afalagat mostrant interés en la seva gran afició. Però la conversa ja havia donat de si tot el que podia donar i va anar llanguint fins a morir un parell de frases després.
En marxar, vaig agafar una targeta del bar, per si mai escric un llibre.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s