Un amor cuit a foc lent

Mercat ambulant a Sant Carles de La Ràpita.
Mercat ambulant a Sant Carles de La Ràpita.

He baixat a buscar el diari i els firaires ja hi eren i esmorzaven i muntaven les parades. Avui és dissabte i a Sant Carles els dissabtes hi ha mercat. En aquest temps no ve tanta parròquia com a l’estiu, que sempre està ple de gom a gom, això està clar, però deu n’hi do. I parades hi ha les mateixes, si fa no fa. No és petit, no, el mercat de La Ràpita.
Encara que no ho saps, la meva relació amb Sant Carles no és de sempre, sinó de 10 anys ençà, només, els temps que fa que visc amb l’Anna. El seu pare hi havia nascut i va ser ell qui m’explicava les històries que han fet que aquest indret de Catalunya se’m fiqués a dintre a poc a poc, com es couen els grans amors.
Tot i que sembla que el poblament de la zona podria remuntar-se al paleolític, i s’atribueix als ibers la creació d’una ciutat que tant podria ser Amposta –capital del Montsià- com Sant Carles, foren els musulmans els qui van construir una “ràpita” -torre defensiva- que donaria nom a la població.
Després de diverses conquestes i canvis de mans, a mitjan segle XVIII aquest territori fou objecte de l’atenció del rei Carles III, qui projectà la construcció d’un gran port al Delta de l’Ebre i ordenà que al lloc de pescadors de la Ràpita es construís una gran ciutat que s’anomenaria Sant Carles en el seu honor.
Avui Sant Carles és un municipi de 15.000 habitants i porta d’accés al Delta de l’Ebre, un espai meravellós que cal protegir.

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s